Gimnazijoje tęsiasi projekto veiklos

…..Šiandien, sausio 9 dieną, Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijoje toliau vyko  projekto ,,Tyrinėjimo menas: partnerystės kuriančioms mokykloms“ veiklos.
…..6 klasėje vyko integruota lietuvių kalbos ir literatūros ir anglų kalbos integruota pamoka ,,Asmeninių savybių pažinimas“, kurią vedė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Lina Mikutytė ir anglų kalbos vyresnioji mokytoja Lina Keršulytė. …..Pamokos metu buvo ugdomi XXI a. gebėjimai – lyderystė, asmeninis augimas, iniciatyvumas bei kritinis mąstymas.
…..Mokiniai, pasitelkę personažus (žymūs žmonės pasaulyje, Lietuvoje), dirbdami grupėse, aiškinosi,  kokios asmeninės savybės padėjo jų pasirinktiems žymiems žmonėms gyvenime darant įvairius sprendimus, pasirenkat profesiją. Šeštokai diskutavo, kokia galėtų būti jų specialybė ateityje, kokios savybės jiems padėtų tapti tokiais specialistais, kokiais nori būti.
…..Taip pat projekto dalyviai piešė žmogų, kuris jiems yra autoritetas, sektinas pavyzdys (tai galėjo būti mokytojas, šeimos narys, giminaitis ar žmogus iš miestelio bendruomenės) ir kūrė rišlų tekstą apie jį, vėliau savo darbus pristatė klasės draugams.
…..Refleksijos metu mokiniai vertino temos aktualumą, ką naujo sužinojo, darbo grupėse efektyvumą.  
…..,,Mokytojų klubo“ dalyviai taip pat šiandien rinkosi ir toliau tęsė darbą, dalyvavo įdomiose veiklose ir diskusijose.
…..Projektą „Tyrinėjimo menas: partnerystės kuriančioms mokykloms“ įgyvendina Britų taryba ir asociacija „Kūrybinės jungtys“, bendradarbiaudama su Ugdymo plėtotės centru.
#Kūrybinės jungtys#Tyrinėjimo menas
…..
Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Lina Mikutytė
Skip to content