Pasaka mamai „Stebuklinga dovana“

…..Saulėtą  ir šiltą gegužės 3 dienos popietę Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos salėje linksmai šurmuliavo mažieji, smagiai šypsojosi jų mamytės. Prasidėjo renginys, skirtas Motinos dienai.
…..Mažieji gimnazijos artistai, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai, pakvietė savo mamytes į  linksmą spektakliuką  ,,Stebuklinga dovana“.
…..Pasakėlė  prasidėjo stebuklingame miške, kuriame gyveno daug linksmų žvėrelių. Miško aikštelėje linksmai suspindo saulytė, ir smagiai šlepsėjo meškinas. Abu draugai leidosi į smagią kelionę, jie pradėjo ieškoti mamytėms dovanų, nes artėjo mamyčių diena.
…..Pamiškėje Meškis sutiko  ilgaausius kiškučius sportininkus, jie nutarė mamytėms padovanoti mankštelę. Meškiui tokia dovanėlė netiko, ir jis keliavo toliau.
…..Pievelėje meškis susipažino su darbštuolėmis bitutėmis, jos rinko medų. Bitutės nutarė mamytėms padovanoti linksmą šokį. Meškis šokti nemokėjo, todėl patraukė toliau ieškoti dovanos.
…..Ant kalnelio meškis sutiko gudruoles pelytes, kurios mokėjo deklamuoti gražų eilėraštuką, ir jį padovanojo mamytėms. Meškiui dovanėlė netiko, ir jis vėl išsirengė į kelią.
…..Pasakėlė kvietė Meškį  keliauti tolyn. Prie upelio meškis sutiko vabaliukus muzikantus ir su jais smagiai grojo bei šoko. Tačiau dovanėlės mamytei taip ir nerado.
…..Pagaliau šleivakojis keliautojas užklydo į nuostabų gėlyną, kuriame pleveno drugeliai sodininkai. Drugeliai pakvietė meškį ir visus miško gyventojus prisiskinti jų užaugintų stebuklingų gėlių. Meškis labai apsidžiaugė, kad pagaliau surado tinkamą dovaną savo mamytei.
…..Mažųjų pasakėlė baigėsi, vaikai  su meile ir švelnumu dainavo paskutinę dainelę ir dovanojo mamytėms pačių padarytas dovanėles – gėlytes.
…..Šventinis renginys baigėsi bendru  vaikučių ir mamyčių šokiu.  Švelniai apkabinę savo mamytes, mažieji kuždėjo joms gražiausius sveikinimo žodžius.
 
Spektakliuką kūrė ir vaikus vaidinti, dainuoti, šokti mokė ikimokyklinio ugdymo, priešmokyklinio ugdymo, šokio ir muzikos mokytojos. Dekoracijas spektakliui sukūrė ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių  mokytojo padėjėjos.
Skip to content