Edukacinė kelionė į Druskininkus

…..Gruodžio 17 d. mūsų gimnazijos 1 – 12 kl. mokiniai vyko į edukacinę kelionę į Druskininkus. Tai kalėdinė dovana ir paskatinimas geriausiai besimokantiems, aktyviausiems bei per trimestrą nepraleidusiems nė vienos pamokos gimnazistams.
…..Kelionės vadovė Birutė pasakojo mokiniams apie pravažiuojamas vietoves, Dzūkijos gamtinius, etnografinius ypatumus. Mokiniai sužinojo, kad Druskininkai – miestas-kurortas pačiuose Lietuvos pietuose, Dzūkijoje, Alytaus apskrityje, kad tai visus metus veikiantis balneologinis, purvo ir klimatinis kurortas, seniausias (nuo 1794 m.) ir didžiausias Lietuvos kurortas. Druskininkų senamiestis yra urbanistikos paminklas. Mieste yra 3 šventyklos, miesto kapinės, 8 sanatorijos, daug poilsio centrų, viešbučiai, viešoji biblioteka, Druskininkų centrinė ligoninė (Balainės miške), poliklinika, paštas (naujieji pašto rūmai pastatyti 1980 m., architektas V. Banikovas), keli parkai. Per Nemuną nutiesti du tiltai: senasis Druskininkų tiltas ir 2011 m. atidarytas Parko tiltas, jungiantis Druskininkų senamiestį su kairiajame Nemuno krante esančia Baltašiške. 2015 m. virš Nemuno įrengtas Lynų kelias.

…..Atvykę į Druskininkus pasivaikščiojome Nemuno, Ratnyčėlės pakrantėmis, ragavome Grožio šaltinio vandenį, aplankėme kitas įdomias bei atmintinas sūriųjų šaltinių kurorto vietas.
…..Vėliau mėgavomės 2 valandų edukacine programa Druskininkų vandens pramogų parke. Išbandėme ilgąjį plaukimo baseiną, pasisupome ant bangų išdykusių jūros bangų baseine, leidomės nešami sraunios kalnų upės, pajutome krioklių galią, skriejome žemyn įspūdinga nusileidimo trasa, o patys mažiausieji pramogavo vaikų baseinėlyje.
…..Daugeliui yra tekę lankytis Druskininkuose, bet ne visiems nusišypsojo laimė pamatyti skulptūras iš druskos. Net sunku įsivaizduoti, kaip atrodo būtent Druskininkų druska ar kūriniai iš 500, 800 kg druskos. Mūsų gimnazistams neišdildomą įspūdį paliko edukacinė programa „Sūri pamoka“. Jaukiose menininkų Aušros ir Tauro Česnulevičių kūrybinėse dirbtuvėse lipdėme iš druskos masės. Susipažinome su druskos skulptūrų ekspozicija ir patys išbandėme skulptūrą – objektą, kuris juda… Pamėginome suteikti presuotos druskos gabalėliui naują pavidalą. Druskos studijoje radome ne tik druskos, didelę geros energijos ir nuotaikos dozę, bet ir patyrėme tikrą kūrybos džiaugsmą, o savo patirtus įspūdžius įamžinome druskoje. Baigiantis pamokai, studijos šeimininkai surengė mūsų sūrių kūrinių parodą. Darbeliai išties buvo įspūdingi! Pačių nusilipdytus druskinukus vežėmės namo. Tai geriausias prisiminimas iš sūrių šaltinių kurorto ir netikėčiausia dovanelė draugui.
Lietuvių kalbos mokytojos Lina Mikutytė ir Violeta Kaziūnienė
Skip to content