Septintokai ir toliau kūrybingai tyrinėja

…..Šaltą vasario 8-osios rytą projekto „Tyrinėjimo menas“  kūrėjos Eglė Puodžiūnaitė ir Viola Klimčiauskaitė pakvietė mokinius išeiti į lauką, pajudėti ir atlikti ryto mankštą. Vieni išdrįso išeiti, kiti mankštinosi namuose. Įkvėpę gryno oro, pasidžiaugę žiemišku rytu, sugrįžome namo ir šildėmės, gerdami gardžią arbatą.
…..Vėliau septintokų laukė nauja pažintis. Pristatyti ir papasakoti apie melagienas sutiko portalo „Delfi“ mokslo ir IT redaktorė Vytautė Merkytė. Profesionali žurnalistė mokinius supažindino su melagienomis, taip pat paaiškino, kas yra dezinformacija ir kaip ji susijusi su sąmokslo teorijomis, pateikė pavyzdžių, kodėl žmonės platina šias melagienas. Nagrinėjo, kodėl jos yra populiarios, ir mokė, kaip atpažinti netikrus faktus, kaip patikrinti informacijos šaltinius. Mokiniams pristatė ir žaidimą https://getbadnews.delfi.lt/, kuris gali padėti įgyti kritinio mąstymo įgūdžių. Pritaikyti naujai įgytas žinias mokiniai galėjo žaisdami Vytautės sukurtą „Kahoot“  žaidimą, kur reikėjo pažymėti tikrus ir netikrus faktus. Žaidimas buvo intensyvus dar ir dėl to, kad pirmos vietos nugalėtojo laukė  „Delfi“ įsteigtas prizas. Nugalėtoja tapo Ksenija.
…..Po šios projekto dalies, kad atsikratytume įtampos ir prasiblaškytume, vėl teko pajudėti. Šokome pagal labai ritmišką dainą, kuri net didžiausią surūgėlį gali išjudinti.
…..Vėliau mokiniai buvo paskirstyti į keturias grupes, į keturis ZOOM kambarius. Grupės iš duoto sąrašo turėjo pasirinkti Paberžės apylinkių objektą, susirinkti apie jį kuo daugiau faktų, padaryti video pristatymą, kuriame būtų supainioti faktai su melagienomis. Savo pasirinktus objektus mokiniai pristatinėjo  bendraklasiams, o šie bandė spėti, kurie faktai tikri, o kurie – melagingi. Po įdomių pasakojimų septintokai turėjo pasirinkti Paberžės apylinkių objektus, apie kuriuos turės padaryti video reportažus, pristatyti faktus, atlikti tiriamuosius darbus.
…..Baigiantis užsiėmimams, Eglė pasiūlė pasiimti knygą, atitinkančią šiandienos nuotaiką.
…..Kol dar negalime keliauti, su auklėtiniais paruošime namų darbus, išnagrinėsime Paberžės apylinkes, parodysime Jums, kur verta apsilankyti, kai tik tam bus palankios sąlygos.
…..
Programą ,,Tyrinėjimo menas“ įgyvendina Britų taryba ir asociacija „Kūrybinės jungtys“. Projektas yra Britų tarybos kultūrinių ryšių programos, vykdomos visose trijose Baltijos šalyse, dalis.
…..
 7 klasės vadovė, technologijų vyresnioji mokytoja Laima Juodėnienė
Skip to content