Tyrinėjimo menas

…..Vasario 2-osios rytas gimnazijos septintokams prasidėjo neįprastai. Projekto „Tyrinėjimo menas“  kūrėja Eglė Puodžiūnaitė pakvietė mokinius išeiti į lauką, papasakoti ir pristatyti, ką mato aplinkui ir kokioje aplinkoje gyvena. Pasigrožėję vaizdais, išklausę pasakojimų, grįžome prie kompiuterių ekranų – prasidėjo intensyvus tyrinėjimo ir kritinio mąstymo darbas. Mokiniams buvo pateikti vaizdo reportažai apie Lietuvą, o jie turėjo atlikti užduotis: išnagrinėti reportažų skirtumus, atrinkti, koks formatas jiems patinka, išsiaiškinti, ką jie darytų kitaip. Apibendrinę matytus vaizdo reportažus, septintokai gavo užduotį. Jie buvo suskirstyti į keturias grupes atsitiktine tvarka ir, gavę tam tikrą Paberžės apylinkių žemėlapio dalį, turėjo joje išsirinkti gražią vietą poilsiui, turistavimui, žygiams,  kur galėtų stebėti saulėtekį ar palydėti saulę. Mokiniai bandė apylinkes suskirstyti pagal vietas, kur žmonės gali pasivaikščioti ar pasportuoti. Auklėtiniai turėjo tas vietas  įamžinti vaizdine medžiaga, kurią vėliau pristatė  klasės draugams. Savo kurtais video blog‘ais mokiniai turėjo papasakoti kitiems, ką verta pamatyti ir kur turiningai gali praleisti laiką Paberžės apylinkėse.
…..Nors šiuo karantino laikotarpiu kelionės yra apribotos, bet mes su septintokais tikimės, kad karantinas greitai baigsis, ateis pavasaris ir galėsime keliauti ne tik po Paberžės apylinkes, bet ir  po Lietuvą.
…..
Programą ,,Tyrinėjimo menas“ įgyvendina Britų taryba ir asociacija „Kūrybinės jungtys“. Projektas yra Britų tarybos kultūrinių ryšių programos, vykdomos visose trijose Baltijos šalyse, dalis.
…..
 7 klasės vadovė, technologijų vyresnioji mokytoja Laima Juodėnienė
Skip to content