Medijų raštingumo projektas ,,Dideli maži ekranai“

…..Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos 8-IG klasių mokiniai dalyvauja projekte „Dideli maži ekranai“. Projekto tikslas – ugdyti Lietuvos jaunimo ir jaunimo ugdytojų medijų raštingumo gebėjimus bei atrasti, tyrinėti savo bendruomenę ir puoselėti dialogą su kitomis, pasitelkiant kūrybines ir analitines medijų raštingumo veiklas. Ypatingas dėmesys kreipiamas į audiovizualines medijas ir mokiniams patrauklius medijų produktus (filmus, reklamas, kompiuterinius žaidimus, socialinius tinklus, televizijos laidas ir serialus, multimedijų žurnalistiką).
…..Lapkričio 30 dieną gimnazijos projekto koordinatoriai mokiniams pristatė projekto veiklas bei praktiškai su mokiniais jas išbandė. O gruodžio 3-4 dienomis vyko projekto kūrybinės kino dirbtuvės, kurias vedė režisierė Marija Stonytė ir garso režisierius Mantas Kazlauskas. Mokiniai susipažino su darbu kino aikštelėje, kino kalbos gramatikos pagrindais (kadro stambumas, kompozicija) bei garso įrašymu kino aikštelėje. Pagrindinis dirbtuvių tikslas – sudominti čia besimokančius vaikus judančių vaizdų kalba, tyrinėti pasaulį žiūrint ir kuriant kino filmus. Paskutinę kūrybinių dirbtuvių dieną vyko filmų peržiūra ir darbų aptarimas.
…..Medijų raštingumo projektas ,,Dideli maži ekranai“ – tai penktus metus vykdomas Britų tarybos ir medijų edukacijos bei tyrimų centro Meno avilys medijų raštingumo projektas su mokyklinio amžiaus jaunimu dirbančioms švietimo, kultūros ir socialinių paslaugų įstaigoms. Projektas yra Britų tarybos kultūrinių ryšių programos, vykdomos visose trijose Baltijos šalyse, dalis. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.
…..
Projekto gimnazijoje koordinatoriai:
Lina Mikutytė
Rima Rybakova
Skip to content