2 klasės mokinių edukacinis užsiėmimas

…..Balandžio 22 dieną Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos antrokai virtualiai keliavo į Lietuvos jūrų muziejų, kur dalyvavo edukacijoje ,,Pingvinai. Kuo mes panašūs?“ Lietuvos jūrų muziejaus edukatorė Beatričė Butkutė atskleidė pingvinų savitumus, jų gyvenimo ypatumus, rūšių išskirtinumą ir juos tykančius pavojus. Susitikimo metu mokiniai sužinojo, kas yra pingvinai, kur ir kiek jų gyvena pasaulyje, taip pat aiškinosi pingvinų ir žmonių panašumus bei skirtumus. Antrokai sužinojo, kas yra pingvinų draugai, o kas – priešai. Baigiantis užsiėmimui, edukatorė pakvietė mokinius atidžiai pasiklausyti garso įrašo, kuriame pingvinas Martynas ,,papasakojo“ apie save, taip pat pakvietė tapti jo ir kitų pingvinų geriausiais draugais. Vaikai turėjo progą pamąstyti, ką kiekvienas galėtų padaryti kitaip, kad pingvinų namai neišnyktų.
…..Kad pažadai neliktų tik pažadais, mokiniai gavo namų darbą – parašyti pasižadėjimą pingvinams, kaip prisidės, kad jų namai būtų išsaugoti. 
…..Mokiniai, dalyvavę edukacijoje, turėjo puikią progą susimąstyti apie silpnesnės už save gyvybės išsaugojimo galimybes.
…..
Pradinių klasių mokytoja metodininkė Rasa Jarumbauskienė           
Skip to content