Programos ,,Tyrinėjimo menas: partnerystės kuriančioms mokykloms” pristatymas

…..Lapkričio 8 dieną Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijoje vyko Programos ,,Tyrinėjimo menas: partnerystės kuriančioms mokykloms“ pristatymas. Programą mokiniams ir mokytojams pristatė kūrybos agentės Julija Mažuolienė ir Jurgita Nagrockytė – Zigmantė.
…..Programos ,,Tyrinėjimo menas“ tikslas – atskleisti ir ugdyti mokinių XXI – ojo amžiaus gebėjimus, ypač kritinį mąstymą, kūrybingumą, iniciatyvumą, bendrojo ugdymo procese. Šio tikslo siekiama, bendradarbiaujant mokykloms ir kūrybinių profesijų atstovams, kartu tyrinėjant ir sprendžiant konkrečios mokyklos patiriamus mokymosi iššūkius. Be to, dalyvavimas projekte sudaro sąlygas mokytojams eksperimentuoti, kuriant ir išbandant mokymosi metodus, priemones, ugdymo organizavimo būdus, lavinti savo pačių kūrybingumą bei naujai pamatyti bendrųjų gebėjimų kūrybiško ugdymo galimybes ir svarbą.
…..Programos įgyvendinimo gimnazijoje metu intensyviame tyrinėjimo ir mokymosi procese dalyvaus dvi grupės: viena klasė (mūsų gimnazijos 6 klasė), su kuria, integruojant kelių dalykų pamokas, bus įgyvendinamas kūrybiško tyrinėjimo ir mokymosi projektas bei ,,Mokytojų klubas“, į kurį bursis mokytojai ir kiti su ugdymo procesu susiję mokyklos darbuotojai. ,,Mokytojų klubas“ – tai mokytojų profesinio tobulėjimo darbo vietoje modelis, suteiksiantis erdvę mokytojams bendradarbiauti ir mokytis vieniems iš kitų.
…..Tikimės, kad bendradarbiaujant mokytojams, mokiniams ir kūrėjams, mūsų gimnazijoje bus įgyvendintas unikalus kūrybiško mokymosi projektas, tyrinėjantis bendruomenei aktualias temas ir siekiantis teigiamų pokyčių, ugdant XXI a. mokinių gebėjimus.
…..Projektą „Tyrinėjimo menas: partnerystės kuriančioms mokykloms“ įgyvendina Britų taryba ir asociacija „Kūrybinės jungtys“, bendradarbiaudama su Ugdymo plėtotės centru. Projektas yra Britų tarybos kultūrinių ryšių programos, vykdomos visose trijose Baltijos šalyse, dalis.
…..
Projekto koordinatorės gimnazijoje:
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui, lietuvių kalbos ir literatūros vyresnioji mokytoja Violeta Kaziūnienė
Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Lina Mikutytė
Skip to content