Europos kalbų diena ir derliaus šventė gimnazijoje

…..„Kalba – tai dvasios organas, žmogaus minties ir jausmo išraiška. Tai ryšys, siejantis laiką ir erdvę, vienijantis visas kartas ir asmenybes“.  
      (A. Baranauskas)
…..
…..Rugsėjo 26 dieną mūsų, Paberžės ,,Verdenės“,  gimnazijoje vyko kasmetinis Europos kalbų dienos minėjimas. Šios šventės tikslas – atkreipti mokinių dėmesį į kalbų mokymosi svarbą, nes gebėjimas bendrauti įvairiomis kalbomis padeda pažinti kitų šalių kultūrą, atveria naujas galimybes aktyviai dalyvauti pasaulio gyvenime. Kalbų mokymasis taip pat skatina  mylėti, gerbti, puoselėti savo gimtąją kalbą bei kultūrą.
…..Šventė prasidėjo radijo laidele, kurios metu buvo akcentuota gimtosios ir užsienio kalbų mokymosi svarba.
…..5-IVG klasių mokiniai dalyvavo Europos kalbų dienai skirtame renginyje. IVG klasės mokinys Albertas Savanevičius dalijosi įspūdžiais iš tarptautinės stovyklos Olandijoje, kurią organizavo Vytauto Didžiojo „Lions“ klubas. Gimnazistas neslėpė džiaugsmo, jog po keletą metų trukusių atkaklių bandymų jam pagaliau pavyko laimėti atranką dėl dalyvavimo šioje programoje. Pagrindinis veiksnys, kuris  lėmė jo pergalę –  puikios anglų kalbos žinios. Mokinys, pristatydamas savo viešnagę Olandijoje, nuolat pabrėžė, kaip svarbu yra mokėti nors vieną užsienio kalbą, norint laisvai bendrauti viešint svetur bei patirti daug nepamirštamų akimirkų būnant svečioje šalyje. Mokinys džiaugėsi, kad labai greitai užmezgė šiltus santykius su  šeima, kuri jį globojo Olandijoje. ,,Lions“ stovyklos 2018“ metu gimnazistas aplankė begalę žymių vietų: Amsterdamo ,,Anne Frank“ ir ,,Van Gogo“ muziejus, Utrechto mieste esančią pilį ,,Kasteel De Haar“, rotušę, Goudos miestą. Kartu su kitais stovyklos dalyviais Albertas grožėjosi vėjo malūnais, plaukiojo Amsterdamo kanalais, žavėjosi šio miesto architektūra, išbandė vandens pramogas – vandenslidžių ir baidarių sportą, be to, dalyvavo paplūdimio tinklinio čempionate bei mėgavosi tradiciniu olandišku maistu.
…..Renginį paįvairino muzikinis intarpas – IG klasės mokiniai angliškai atlikto dainą ,,Mad world“ (,,Išprotėjęs pasaulis“).
…..Europos kalbų dieną nuspalvino gimnazistų padarytos rudeninių gėlių puokštės.  Smagu, kad jau kelerius metus iš eilės mūsų gimnazijoje Derliaus šventė švenčiama netradiciškai.
…..Dalyvaudami šiame renginyje, mokiniai sužinojo apie Europos kalbų mokymosi svarbą, išgirdo įdomų pasakojimų iš asmeninės mokinio patirties. Linkime, kad įkvepiantis Alberto pasakojimas paskatintų gimnazistus mokytis kalbų visą gyvenimą.
…..
Anglų kalbos mokytoja  Jūratė Keršulytė
Rusų kalbos vyresnioji mokytoja  Asta Martyncevienė
Technologijų mokytoja Laima Juodėnienė
Anglų kalbos vyresnioji mokytoja Lina Keršulytė
Skip to content