Rudenėlio takeliu

…..Šiltą ir saulėtą rugsėjo 21 dienos rytą Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės‘‘ gimnazijos kieme linksmai klegėjo vaikų būrys.  Prasidėjo ikimokyklinio ir priešmokyklinio  ugdymo grupių rudens šventė – pramoga ,,Aš einu, aš einu rudeniniu takeliu“.
…..Stebuklingu tuneliu vaikai su auklėtojomis pateko į Rudenėlio šalį, kur sutiko  šios šalies gyventoją –  linksmuolį sportininką  kiškį. Jis pakvietė vaikus  į žaidimų pievelę ir pasiūlė parungtyniauti kiškių krepšinio turnyre. Mažieji šventės dalyviai linksmai mėtė kamuolius į krepšinio lankus, skaičiavo savo komandos narių taškus.
…..Atsisveikinę su kiškiu, vaikai nuskubėjo pas debesėlius. Ši užduotis buvo sunkesnė, nes reikėjo taikliai šokinėti nuo debesėlio ant debesėlio ir nenukristi. Mažieji sportininkai šią rungtį įveikė puikiai.  O eidami toliau, vaikai sutiko stebuklingą muzikinį upelį, kuriame linksmai ,,išsimaudė“ ir pažaidė. Staiga tolumoje, ant kelmelio, vaikučiai pamatė miegantį  lokį. Viskas baigėsi laimingai – lokys tapo mažųjų draugu.
…..Pušynėlyje suūkė pelėda, ji mažuosius keliautojus kvietė apkabinti mįslių medį –  vaikai susikaupę sprendė įvairius galvosūkius, atliko užduotėles.  Nuo eglaitės mums pamojo  dailininkė voveraitė, ji pakvietė į grožio kampelį.  Vaikai su auklėtojomis dėliojo įvairiausius paveikslus – ornamentus  iš gamtinių medžiagų. Šventės pabaigoje mažieji keliautojai padėjo ežiukui pastatyti namelį  ir dalyvavo kaštonų skraiduolių pasirodyme.
…..Pasibaigus ilgai rudeninei kelionei, visi keliautojai buvo apdovanoti šventiniais medaliais. Linksmi ir laimingi grįžome į savo grupes toliau džiaugtis šiltu ir gražiu rudenėliu.
…..
Priešmokyklinio ugdymo mokytoja Renata Korovaičik
Ikimokyklinio ugdymo mokytojos Birutė Baušienė ir Stanislava Cijunaitienė
Skip to content