Atrask simbolio prasmę

…..Kovo 6 d. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos antrokai lankėsi LR Prezidentūroje įsikūrusiame Valstybės pažinimo centre. Nedrąsiai pravėrę  duris, pamatėme du uniformuotus apsaugos darbuotojus ir metalinius vartus. Į Valstybės pažinimo centrą patekome tik pateikę asmens dokumentą ir praėję patikrą metalo detektoriumi.   
…..Mus pasitiko gidė Lina.  Atėję į pirmąją salę, buvome susodinti ratu ir turėjome atsakyti į klausimus:  kas yra valstybė, kaip ją atpažinti, kokie yra simboliai, kodėl jie reikalingi ir ką jie reiškia.  Atsakę į visus klausimus, vaikai žiūrėjo filmą apie Lietuvos valstybę, valstybės simbolius ir LR Prezidentę. Gidė Lina mums papasakojo apie Lietuvos simbolius: vėliavą, herbą, himną. Vaikai sužinojo, ką reiškia šių simbolių spalvos ir vaizdai, kodėl valstybių vėliavoms ir herbams rodoma ypatinga pagarba.
…..Atlikę visas užduotis, nuėjome į antrą aukštą. Ten vaikai buvo suskirstyti į tris grupes. Kiekvienai grupei buvo pateiktas vieno Lietuvos miestelio pavadinimas. Po trijų pademonstruotų filmukų kiekviena grupė turėjo apibūdinti matytą siužetą, paaiškinti, kuo šis miestelis ypatingas, pasakyti jo herbo reikšmę ir prasmę. Kitai užduočiai atlikti vaikai buvo padalinti į septynias grupes. Kiekviena grupė gavo savotišką interaktyvų gidą – planšetinį kompiuterį. Nuėjome į patalpą, ant kurios sienas puošė Lietuvos miestų ir miestelių herbai. Gavę lapus, turėjome nuspalvinti gauto herbo šabloną, parašyti miesto pavadinimą, kuriam priklauso herbas, bei pasakyti herbo simbolių ir spalvų reikšmes. Mokiniai, naudodamiesi naujosiomis technologijomis, susidomėję ieškojo informacijos, susikaupę dirbo, atliko visas užduotis ir  pristatė savo darbus.   
…..Valstybės pažinimo centre praleidome dvi valandas. Tai buvo prasmingas mokymosi procesas kitoje aplinkoje, kuris skatino mąstyti, taikyti jau turimus gebėjimus ir įgūdžius bei padėjo įgyti naujų žinių. Antrokai, atlikdami įdomias, skatinančias ieškoti atsakymų užduotis, sužinojo daug įdomių faktų apie Lietuvos istoriją. Be to, mokiniai turėjo galimybę pamatyti ir apžiūrėti visų Lietuvos miestų ir miestelių herbus, o naudodamiesi planšete – interaktyviuoju vedliu – išsamiau susipažinti su simbolių reikšme.
…..
Pradinių klasių vyresnioji mokytoja  Edita Voiničienė
Skip to content