Kovo 11–osios minėjimas Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijoje

…..1990 m. kovo 11 d. Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba iškilmingoje pirmojoje sesijoje paskelbė Lietuvos Respublikos Atkūrimo aktą. Šis aktas buvo labai svarbus Lietuvos valstybingumui ir vertybėms puoselėti Lietuvoje. Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad šiandien gyvename laisvoje Lietuvoje, esame nepriklausomi, visur ir visada  galime būti savimi.
…..Kovo 9 d. Vilniaus r. Paberžės „Verdenės“ gimnazijoje  Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo diena buvo paminėta linksmai, pilietiškai ir įsimintinai. Šventinę dieną pradėjome klausydamiesi radijo laidos, skirtos 28-osioms Valstybės atkūrimo metinėms, pirmame ir antrame gimnazijos aukšte buvo demonstruojamas filmas, skirtas šiai ypatingai šventei. Visą dieną vyko protų kovos, kuriose rungėsi 5–IVG klasių mokiniai. Jie turėjo išskirtinę progą įrodyti, kurie daugiausiai žino apie nepriklausomos Lietuvos Respublikos atkūrimą ir tolimesnę jos raidą laisvųjų tautų tarpe. Taip pat pertraukų metu šventinę nuotaiką kūrė skambančios lietuviškos dainos, o mokiniai galėjo gilintis į atbundančios Lietuvos istoriją, skaitydami informaciją gimnazijos stenduose. Be to, šią dieną gimnazijoje vyko rajoninis pilietinio ugdymo konkursas ,,Pažink Tėvynę iš arčiau“, kuriame dalyvavo mūsų gimnazijos pradinių klasių mokiniai ir pradinukai iš kitų Vilniaus rajono mokyklų ir gimnazijų. 11–12 klasių gimnazistai (kovo 8 d.) dalyvavo susitikime su Kovo 11-osios Akto signatarais bei klausėsi jų pranešimų Lietuvos Respublikos Seimo istorinėje Kovo 11-osios Akto salėje. Šiandien mūsų gimnazijos mokiniai, minėdami Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, džiaugėsi ir mėgavosi laisve, kurią Kovo 11-osios Akto signatarai paskelbė prieš 28-erius metus.
…..Kovo 11 – oji nulėmė tai, kad esame orūs tarp kitų tautų ir šalių, kad esame laisvi, pripažinti, kad galime laisvai bendrauti tarpusavyje ir su kitomis tautomis, ji išvadavo nuo kasdieninės baimės būti persekiojamu, varžomu ir įtarinėjamu savo tautos žmogumi. Bet svarbiausia šios dienos dovana – būti laisvu, būti savimi, o visiems kartu būti atskira ir niekieno nevaldoma tauta, valstybe su savo teritorija, papročiais ir, žinoma, kalba. Tad švęskime laisvę!
…..
Istorijos vyresnioji mokytoja Renata Boguslavska
Istorijos mokytojas Algirdas Baltuškonis
Skip to content