Biologija biomedicinos studijų kontekste

…..2018 metų vasario 22 dieną Lietuvos sveikatos mokslų universitete vyko mokymai ,,Biologija biomedicinos studijų kontekste“, skirti Lietuvos biologijos mokytojams. Seminarą organizavo Lietuvos biologijos mokytojų asociacijos aktyvas ir LSMU karjeros centras.
…..Pagrindinis renginio tikslas buvo supažindinti biologijos mokytojus su studentų mokymo aplinkomis bei vykdomomis veiklomis ir pateikti iššūkį mokytojams – savarankiškai atlikti įvairias praktines užduotis, kurias atlieka studentai mokymosi proceso metu. Sudarant šio seminaro programą, buvo atsižvelgta į mokytojų pageidavimus. Renginio programa puikiai atitiko vidurinio ugdymo biologijos BP reikalavimus.
…..Seminaras buvo išskirtinis tuo, kad 60 dalyvių sėkmingai atliko  įvairias praktines veiklas, nes darbas buvo puikiai organizuotas.  Mokytojai turėjo išskirtinę galimybę patobulinti savo praktinius įgūdžius ir išbandyti inovatyvius LSMU studentų mokymo(si) metodus ir priemones.
…..Mokymų metu mokytojai atliko praktikos darbą ,,Nukleorūgščių elektroforezė“. Biochemijos katedros darbuotojai išsamiai apibūdino šios katedros veiklas, pristatė elektroforezės metodo taikymo galimybių naujoves. Mokytojai pasinaudojo galimybe atlikti šį eksperimentą, taikydami naujausias   metodikas, naudodamiesi pačiomis naujausiomis priemonėmis.
…..Ekstremalios medicinos katedroje sprendėme sudėtingas klinikines situacijas, naudodamiesi skubios pagalbos procedūrų mokymui skirtais kompiuterizuotais gaivinimo manekenais, modeliais bei imitacinių situacijų stimuliatoriais. Patologinės anatomijos klinikoje stebėjome patologinių procesų ir ligų sukeltus organų, audinių ir ląstelių struktūrinius pokyčius. Be to, mokymų metu buvo pristatytos kaklo ir pečių juostos įtampos mažinimo praktinės rekomendacijos ir sudaryta galimybė mokytojams darbo vietoje atlikti specializuotą mankštą.
…..Seminaro praktinės veiklos buvo labai naudingos  mokytojams. Viską puikiai įsiminėme, nes užduotis  atlikome savarankiškai. Pajutome, kokia didelė yra studentų atsakomybė už savo rezultatus, nes jis privalo mokytis ir išmokti savarankiškai. Prasmingai skamba LSMU dėstytojų žodžiai: ,,Kiek išmokai pats, tiek ir turėsi ateityje“.
…..Dėkojame Lietuvos biologijos mokytojų asociacijai ir LSMU komandai už prasmingą biologijos mokytojų žinių ir įgūdžių bagažo papildymą.
…..
Biologijos mokytoja metodininkė Regina Stankevičienė
Skip to content