LAPKRIČIO 16 – OJI – TOLERANCIJOS DIENA

…..Lapkričio 16 dieną gimnazijoje minėjome Tarptautinę tolerancijos dieną. Šių metų Tolerancijos dienos simbolis – rankos.  Šiandien pažvelgėme į savo rankas. Visų mūsų rankos skirtingos: mažo vaiko, paauglio, berniuko, mergaitės, mokytojo, direktoriaus, sargo, skirtingų tautybių asmenų. Žmogaus rankomis pasaulyje daromi ir geri, ir blogi darbai. Rankos sukuria ir rankos sugriauna. Jose slypi kiekvieno mūsų unikalumas. Net kiekvieno žmogaus piršto anspaudas toks yra vienintelis žemėje.
…..Ryte visa gimnazijos bendruomenė klausėsi  radijo laidelės apie toleranciją. Pertraukų metu Mokinių tarybos nariai drauge su gimnazijos psichologe Joana Butėnaite organizavo užsiėmimą „Dovanoju savo ranką – man reikalinga tavo ranka“. Vaikai ir mokytojai vieni kitiems ,,dovanojo savo ranką“. Ant popierinės rankos vieni rašė savo gebėjimus, kiti – prašymus, kad padėtų išspręsti kilusias problemas, treti – nuoširdžius linkėjimus.
…..Gimnazijos pirmojo aukšto koridoriuje veikė paroda, kur  buvo eksponuojami visų klasių mokinių  piešiniai apie draugystę ir toleranciją. Priešmokyklinės ugdymo grupės vaikams gimnazijos  psichologė vedė užsiėmimą apie draugystę, kurio metu vaikai piešė savo draugą dramblį. Mažieji suprato, kaip smagu būti kitokiu ir turėti kitokį draugą.
…..Ne tik minėdami Tolerancijos dieną  nepamirškime pažvelgti į savo ir kitų rankas, bet visur ir visada savo rankomis kurkime gerus ir unikalius darbus. Priimkime ir būkime draugiški KITOKIAM DRAUGUI, BENDRAKLASIUI AR KOLEGAI.
…..
Psichologė Joana Butėnaitė 
Skip to content