PRADINIŲ KLASIŲ MOKINIŲ PILIETINIO UGDYMO KONKURSAS „PAŽINK TĖVYNĘ IŠ ARČIAU“

…..Kovo 3 dieną penktą kartą į Vilniaus rajono Paberžės „Verdenės“ gimnaziją rinkosi    pradinių klasių mokiniai ir jų mokytojai. Pradinukai nekantravo pasidalinti savo žiniomis, jas atnaujintini jau tradiciniu tapusiame konkurse „Pažink Tėvynę iš arčiau“.  Džiaugiamės, kad mūsų renginys praturtėjo ne tik naujomis komandomis, bet ir tapo rajoniniu renginiu.   Konkurso dalyvius padrąsino „Verdenės“ gimnazijos direktorė Violeta Šukevičienė. Sveikinimo žodį tarė   mūsų gimnazijos bičiulis, įvairių projektų iniciatorius ir mūsų konkurso globėjas Gintautas Piragius.
…..Šiemet konkurse dalyvavo septynios  Vilniaus rajono mokyklų ir gimnazijų  pradinių klasių mokinių komandos. Kaip ir kiekvienais metais komandas sudarė 2-4 klasių mokiniai, kurie atsivežė savo mažųjų draugų gražiausius piešinukus apie Tėvynę. Kiekviena komanda paruošė prisistatymą.  Mokiniai savo žinias demonstravo  6 rungtyse:  reikėjo atsakyti į klausimus iš Lietuvos istorijos, įsimintinų  datų, papročių ir tradicijų, išklausyti ir atpažinti tarmę,   atpažinti istorinius bei kultūrinius architektūros objektus, perskaityti miesto aprašymą ir jį įvardinti  Savo sumanumą pradinukai rodė pildydami ir žymėdami Lietuvos kontūrinį žemėlapį, kuriame turėjo pažymėti didžiuosius Lietuvos miestus, etnografines dalis, šalis kaimynes. Konkurso metu mokiniai  turėjo puikią galimybę pademonstruoti savo   išprusimą  ir greitą orientaciją.  
…..Konkurso nugalėtojais tapo Vilniaus rajono Paberžės „Verdenės“ gimnazijos komanda. Trys geriausiai pasirodžiusios komandos buvo apdovanotos Vilniaus r. savivaldybės administracijos švietimo skyriaus diplomais ir atminimo dovanomis. Visi dalyviai buvo apdovanoti  konkurso rėmėjo Kredito unijos „Saulėgrąža“ įsteigtais prizais ir asmeninėmis dovanėlėmis, o dalyvavusios komandos padėkos raštais.    
…..Konkurso organizatorės Vilniaus rajono Paberžės“Verdenės“ gimnazijos pradinio ugdymo mokytojos metodininkės Violeta Šukevičienė ir Rasa Jarumbauskienė.
Skip to content