Užgavėnės gimnazijoje

…..Žiema, žiema, bėk iš kiemo! Jei nebėgsi, išvarysim, su botagais išbaidysim!
…..Užgavėnės – sena šventė, žinoma visose Europos šalyse. Jos paskirtis – išvyti žiemą, paskatinti greičiau ateiti pavasarį.
…..Linksma ir triukšminga Užgavėnių diena buvo ir Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijoje. Į šią šventę gimnazijos kieme  po penkių pamokų  sugužėjo gimnazistai, mokytojai ir tėveliai. Ant stalų  krovė gausias vaišes – įvairių rūšių blynus, sklindžius, džemus ir uogienes. Gimnazijos kieme veikė „Pragaro paštas“,  prižiūrimas 6 ir 8 klasės mokinių, ten visi norintys galėjo surašyti savo sunkumus ir rūpesčius, kuriuos norėtų palikti praeityje ir pavasarį pasitikti optimistiškai. 0 – 5 klasių mokiniai dalyvavo pavasarinėse rungtyse – šokinėdami su maišais, turėjo greičiau pasiekti aikštelės pakraštį, mušdamiesi šieno prikimštais maišais, stengėsi išstumti varžovą iš kovos rato (taip pakeitėme tradicinę Lašininio ir Kanapinio kovą, kad visi galėtų išmėginti savo jėgas ir padūkti). Kūno kultūros mokytojas Valdemaras organizavo virvės traukimo rungtį. Šioje rungtyje noriai dalyvavo visų klasių mokinukai, net ir patys vyriausieji prašė leidimo dalyvauti. Tie, kurie nedalyvavo sportinėse rungtyse, šoko, dainavo, lenktyniavo, krėtė išdaigas, vaišinosi blynais su arbata. Gimnazijos kiemas  prisipildė juoko, linksmybių, ryškių spalvų ir viliojančių kvapų.
…..Kai rungtys jau buvo išmėgintos, o blynai dar nesuvalgyti, visų norinčiųjų laukė blynų valgymo varžytuvės – kas per vieną minutę suvalgys daugiausiai blynų. Du blynus per minutę pavyko suvalgyti antrokui Justui ir ketvirtokui  Robertui, o IIIG klasės mokiniui  Deimantas pavyko sukirsti net tris blynus.
…..Šventės pabaigoje sudeginome Morę. Drauge su ja buvo sudeginti ir lapeliai, kuriuose buvo surašytos  gimnazijos bendruomenės narių  negandos ir sunkumai.
…..Šiandien jau kalendorinis pavasaris – kovo 1 – oji.  Sniegas nutirpo, laukiame grįžtančios šilumos, gražių ir saulėtų dienų.
…..
Specialioji pedagogė Justina Skupienė
Skip to content