Projektas ,,Saldžios Kalėdos“

…..Jau ketvirtus metus iš eilės prieš gražiausias metų šventes Vilniaus r. Paberžės „Verdenės“ gimnazijos priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai ir pradinių klasių mokiniai dalyvavo projekte „Saldžios Kalėdos“. Integruotų pamokų metu mažieji piešė ir rašė laiškus Kalėdų Seneliui, mokėsi naujų giesmių, dainelių, žaidimų, šokių ir ratelių.
…..Veiklos vyko ne tik gimnazijoje, bet ir įvairiose edukacinėse erdvėse. Šiais metais   Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vaikai klausėsi sekamų kalėdinių pasakų, Taikomosios dailės muziejuje iš vilnos vėlė kalėdinius žaisliukus, Paveikslų galerijoje gamino   prakartėlę, be to,  turėjo puikią progą pasigrožėti šventiškai papuoštu  Vilniumi.
…..Projekto pavadinimas įpareigojo pasigaminti ką nors saldaus. Todėl ir šiemet 3 – 4 klasių mokiniai kepė meduolius, o mažieji priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai ir 1 – 2 klasių mokiniai juos margino. Šias saldžias dovanėles vaikai ruošė ne tik savo artimiesiems, bet ir Paberžės globos namų gyventojams bei darbuotojams. Jas jaunieji gimnazistai įteikė šventinio koncerto metu, kurį parengė kartu su muzikos mokytoja metodininke Terese Vinslovaite ir šokių mokytoja Monika Navickaite.
…..O kokios Kalėdos be Kalėdų Senelio? Jį visi drauge pasitikome gimnazijoje vykusio nuotaikingo renginio metu. Gražūs ir išradingi vaikų kostiumai Senelį taip sužavėjo, kad  jis dovanas vaikams išdalino šiek tiek anksčiau.
…..Projektą vainikavo adventinė popietė, kurios metu vaikai prisiminė Advento papročius ir tradicijas, išmoko naujų būrimų, kuriuos galės atlikti Kūčių vakarą.
…..Palinkėję vieni kitiems gražių ir šiltų švenčių, mažieji projekto dalyviai išsiskirstė atostogauti.
…..
Pradinių klasių mokytojos
Skip to content