Stovykla „Berželis“

…..Šauniai vasaros atostogas pradėjo Paberžės „Verdenės“ gimnazijos mažieji. Jau penkioliktus metus iš eilės juos po savo vėliava subūrė vaikų vasaros dienos stovykla „Berželis“. Kaip ir kiekvienais metais stovyklautojai sportavo, iškylavo, pramogavo, sužinojo ir išbandė daug naujų dalykų. Šiais metais  stovyklos dalyviai pabuvojo  Aukštaitijos nacionaliniame parke:  gėrėjosi nuostabiais vaizdais nuo Ladakalnio, aplankė Ginučių vandens malūną, Bitininkystės muziejų, klausėsi gidų pasakojamų legendų ir padavimų apie šį kraštą. Be to, stovyklautojai  turėjo galimybę išbandyti savo jėgas ne tik tradicinėse sporto varžybose ir estafetėse, bet varžėsi ir golfo turnyre. Galimybę susipažinti su šio žaidimo paslaptimis stovyklautojams padovanojo Europos geografinio centro golfo klubas.
…..Stovyklaudami mokiniai rinko įvairias vaistines žoles, ieškojo jų aprašymų ir pritaikymo galimybių knygose ir internete, sukūrė ir apipavidalino jų aprašus. Pagilinti savo žinias ir sužinoti dar daugiau apie sveiką gyvenseną stovyklautojai nuvyko į Paberžės vaistinę. Vaistinės vedėja  L. Karvelienė papasakojo vaikams apie žolelių arbatas ir jų naudą.
…..Gražia tradicija yra tapusi stovyklos uždarymo šventė, kuri šiemet vyko Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse. Mokiniai apžiūrėjo ekspozicijas, dalyvavo edukacinėse programose, o šventės pabaigoje visi buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis. Palinkėję geros vasaros draugams, padėkoję stovykloje dirbusioms mokytojoms, mažieji gimnazistai išsiskirstė atostogauti.
…..
…..Pradinių klasių mokytoja – metodininkė Rasa Jarumbauskienė
Skip to content