SAKRALINĖS MUZIKOS FESTIVALIS „DŽIŪGAUKIM… ALELIUJA“

…..Žmogų taurina muzika, turtina jo vidinį pasaulį, dovanoja džiaugsmingas bendravimo akimirkas, stiprina bendruomenę, ugdo didžiulį pasididžiavimą muzikine kultūra. Visa tai puikiausiai įrodo kiekvienais metais Marijampolėje vykstantis sakralinės muzikos renginys ,,Džiūgaukim… Aleliuja“, kuris puoselėja muzikinio gyvenimo tradicijas, pritraukia vis daugiau kolektyvų ir atlikėjų, dovanoja muzikinio pažinimo džiaugsmą miesto gyventojams ir svečiams.       
…..Šiemet, gegužės mėnesį, ir mes, Paberžės ,,Verdenės” gimnazijos jaunieji dainininkai, dovanojome klausytojams ir atlikėjams puikią sielos šventę. Gimnazijos solistas, 4 klasės mokinys Tomas Kaziūnas, dalyvavo berniukų ir jaunuolių solistų konkurse ,,Jaunieji  maestro”, pelnė I laipsnio diplomą savo kategorijos grupėje ir tapo laureatu. Taip pat vertinimo komisijos narė  –  LVOBT solistė Aušra Liutkutė – įteikė ,,Jaunojo maestro” padėką už geriausią vaikiškos dainos interpretaciją. Džiaugiamės ir sveikiname Tomą už tokį sėkmingą ir profesionalų pasirodymą.
…..Nepakartojamą, dar ilgai klausytojų atmintyje išliksiantį koncertą padovanojo ir gimnazijos jaunučių choras. Jaunieji dainininkai savo skambiais balsais atliko šiuolaikinius pasaulietinius ir religinius kūrinius. Kūrybiškai ir išradingai atliekamos skambėjo šiuolaikiškos dainos bei giesmės. Visi festivalio dalyviai patyrė nuostabių akimirkų ir namo grįžo kupini gražiausių įspūdžių.
…..Esame dėkingi visiems, kurie prisidėjo ir palaikė: organizatoriams, rengėjams, rėmėjams. Tikimės, kad tiek daug dvasinio grožio pasėjęs žmonių širdyse sakralinės muzikos festivalis taps neįkainojama vertybe ugdant jaunosios kartos kilnius dvasinius siekius, estetinę ir dorovinę kultūrą.
…..
 …..Paberžės „Verdenės“ gimnazijos muzikos mokytoja metodininkė
 …..Teresė Vinslovaitė
Skip to content