Išvyka į Kauno zoologijos sodą

…..Apsilankymas zoologijos sode – puiki galimybė pažinti labai retas ir nykstančias gyvūnų rūšis. Daugeliui vaikų išvyka į zoologijos sodą buvo tarsi nepasiekiama svajonė. Tad su priešmokyklinio ugdymo grupės vaikais gegužės 17 dieną,  nuvažiavę į Kauną, patys pamatėme, pačiupinėjome  bei „paragavome“ zoologijos sodo gyvenimo. Išvykos tikslas  – gyvūnų karalystės atradimas, pažinimas ir tyrinėjimas.
…..Vaikščiodami po zoologijos sodą, grožėjomės įvairiais gyvūnais: stumbrais, kupranugariais, zebrais, ilgakojėmis žirafomis, stambiausiais pasaulio sausumos plėšrūnais – žvėrių karaliais – liūtais ir daugybe kitų gyvūnų bei paukščių. Sužinojome daug įdomių faktų apie įvairių paukščių, žinduolių, žuvų gyvenimą, mitybą. Prie lapių urvelių vaikai sudainavo dainelę apie lapę snapę, o prie žirafų gardų stebėjo, kuo šios maitinasi. Net pats tigras atsikėlė iš savo guolio ir pasirodė vaikams visu gražumu ir didybe.
…..Pasivaikščiojimas po zoologijos sodą visiems suteikė daug gerų emocijų, nes natūraliai gamtoje pamatyti lūšį, vilką, barsuką ar kokį plėšrųjį paukštį praktiškai nėra galimybių.
…..Į gimnaziją  grįžome pilni įspūdžių ir su gera nuotaika, kad turiningai praleidome laiką.
…..
…..Priešmokyklinio ugdymo grupės pedagogė I. Purikova
Skip to content