Europos diena gimnazijoje

…..Gegužės 9 d. visoje Europos Sąjungoje švenčiama Europos diena. 1950 m. gegužės 9 dieną Prancūzijos užsienio reikalų ministras Roberas Šumanas paskelbė suvienytos Europos idėją. Šumano deklaracijos paskelbimas laikomas Europos Sąjungos pradžia, o gegužės 9 dieną kasmet švenčiamas Europos gimtadienis. Šią dieną švenčia tūkstančiai žmonių. Jie klausosi šiai progai skirtų koncertų, dalyvauja ekskursijose, diskusijose ir kituose renginiuose, kurių metu skleidžiama informacija apie Europos Sąjungą.

…..Ir mūsų gimnazijoje šią dieną vyko jau tradicija tapę renginiai. Europos dienos minėjimą pradėjome radijo laida, vėliau smalsiausi mūsų mokiniai atliko ,,Europos egzamino” užduotis.  „Europos egzaminas“ – tai žinių apie Europos Sąjungą  patikrinimo konkursas, kuriame gali dalyvauti visi Lietuvos mokyklose besimokantys mokiniai.  Taip pat gimnazijoje buvo surengta  viktorina apie Europos Sąjungą 7-9 klasių mokiniams, kur mokiniai turėjo puikią galimybę pagilinti žinias apie Europos šalis, Europos Sąjungą, jos susikūrimo istoriją. Jie patys parengė informatyvius ir naudingus pristatymus, kiekviena komanda originaliai pristatė pasirinktą ES šalį, išradingai pateikė klausimus priešininkų komandoms, ypač mokiniams patiko muzikinė mįslė ,,Atspėk kalbą” bei  užduotis – ,,Sudėliok šalies pavadinimą ir eksporto prekę”.
…..Šiais metais viktoriną paruošti ir organizuoti padėjo aktyvūs ir išradingi mūsų gimnazijos mokiniai. IIIG klasės mokinės Auksė Bukauskaitė ir Karina Klimaševska skaitė  paskaitą, kurios metu mokinius supažindino  su svarbiausiais faktais apie ES, ir pateikė dalyviams daug klausimų. Taip pat savo užduotis pristatė IG klasės gimnazistės Paulina Lisovska, Evelina Purlytė ir Laura Furmanovaitė bei aštuntokas Tadas Radavičius. Šie mokiniai taip pat rūpinosi renginio eiga ir skaičiavo komandų surinktus taškus. Pasak mokinių, ši šventė jiems labai patiko, panašių renginių  tikisi ir ateityje
…..Europos dienos renginius gimnazijoje organizavo mokytojai: Lina Keršulytė, Jūratė Keršulytė, Betaričė Nivinskaitė, Renata Boguslavska, Justina Skupienė, Viktoras Martyncevas. Radijo laidą paruošti padėjo IIG klasės mokinė Brigita Dragūnaitė ir IG klasės mokinys Albertas Savanevičius.
Skip to content