Šeimos šventė „Verdenės“ gimnazijoje

…..Gegužės 15 – ąją minime vieną šilčiausių ir brangiausių švenčių. Tai – Tarptautinė šeimos diena. Ši šventė –  savotiškas dar visai neseniai minėtos Motinos dienos ir artėjančios Tėvo dienos junginys.
…..Tarptautinė šeimos diena pradėta minėti nuo 1994 metų Jungtinių Tautų organizacijos sprendimu. Paprastai visi suvokiame, kokia didžiulė dovana žmogui yra šeima. Kad šeima yra svarbi, skelbia ir Lietuvos Respublikos Konstitucija: „Šeima yra visuomenės ir valstybės pagrindas. Valstybė saugo ir globoja šeimą, motinystę, tėvystę ir vaikystę“. Tačiau dažnai paskendę kasdienybės darbuose vis mažiau laiko skiriame šeimai ir tada šeimos bendrumo jausmas pradeda silpti, ji tampa vis labiau pažeidžiama.
…..Tad artėjančios Šeimos dienos proga, Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos mažiausieji gegužės 6-tąją surengė šventę   mamytėms, tėveliams,  seneliams, sesutėms ir broliukams.  Skambėjo gražūs ir šilti žodžiai artimiausiems ir brangiausiems žmonėms, džiugino  mažųjų rankomis  padarytos dovanėlės. Šventės metu buvo kepamas pyragas – priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai ir pradinių klasių mokiniai parodė  spektaklį „Saulės pyragas“. Gardžiu pyragu vaišinosi visi šventės svečiai. Mokinių šventinis pasirodymas suteikė daug gerų emocijų ir mokytojams, ir tėvams, ir kitiems šeimos nariams.
…..Tokia diena ypač reikalinga, nes drauge susitinka ir pabendrauja mokytojai, tėvai ir vaikai. Kiekvienais metais Šeimos dienos tradicijos gimnazijoje tampa vis tvirtesnės ir gražesnės. Už šeimos tradicijų puoselėjimą gimnazijoje esame dėkingi renginio organizatoriams.
Skip to content