PRIEŠMOKYKLINIO UGDYMO GRUPĖS MOKINIŲ IŠVYKA Į AUKŠTAITIJOS NACIONALINIAME PARKE ESANTĮ „PAUKŠČIŲ KAIMĄ“

…..2016 m. balandžio 22 d. priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai vyko į Aukštaitijos nacionaliniame parke esantį „Paukščių kaimą“, kur galima pamatyti daugybę įvairių paukščių, išgirsti jų balsus.
…..Pavasariškai pasipuošusiame kaime vaikus pasitiko įspūdinga pelėda. Pasisveikinusi, palinkėjusi vaikams gerų įspūdžių, nusifotografavusi ir pamojusi sparnais, nuskrido miegoti. Po įspūdingo sutikimo vyko edukacinis užsiėmimas. Jo metu susipažinome  su ,,Paukščių kaimo“ sparnuočiais, sužinojome apie paukščius daug naujų dalykų, vaišinomės  milžiniškoje keptuvėje ant laužo iškepta kiaušiniene iš įvairių paukščių kiaušinių ir ką tik išvirta kvapnia žolelių arbata bei naminiais sausainiais.
…..,,Paukščių kaimo“ šeimininkė gali valandų valandas pasakoti apie sparnuočius, nes čia gyvena daugybė naminių paukščių rūšių. Tarp jų yra kilusių net iš Afrikos. Šeimininkė mums papasakojo, kad čia galima išvysti net savo Laimės paukštę, išmokė rašyti žąsies plunksna, nustebino įdomiomis istorijomis  apie sparnuočių gyvenimą. Atidžiausiai klausę vaikai, už teisingus atsakymus į pateiktus klausimus buvo apdovanoti Laimės paukštės plunksnomis.
…..Turėjome galimybę žąsies plunksna parašyti savo norus  Laimės paukštei. Lapelius su svajonėmis nešėme  per pelkę į didžiulį lizdą, kur, sako, kartais Laimės paukštė atskrenda, laiškus perskaito, svajones išpildo. Tad laukiame mūsų svajonių ir norų išsipildymo.
…..
…..Priešmokyklinio ugdymo grupės pedagogė I. Purikova
Skip to content