Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos mokytojų metodinė konferencija ,,Ugdomųjų veiklų įvairovė, dirbant pagal atnaujintą ugdymo turinį“

…..Balandžio 4 dieną Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijoje vyko kasmetinė metodinė konferencija, kurios metu mokytojai dalinosi savo gerąja patirtimi. Šių metų metodinės konferencijos tema – ,,Ugdomųjų veiklų įvairovė, dirbant pagal atnaujintą ugdymo turinį“.
…..Pradėdama renginį, gimnazijos direktorė Violeta Dapkevičienė visus susirinkusiuosius pasveikino ir pasidžiaugė šia gražia tradicija – mokslo metų pabaigoje susirinkti ir  pasidalinti savo nuveiktais darbais.
…..Viena pagrindinių atnaujintų ugdymo programų naujovių – mokymas orientuojamas į gyvenime būtinų kompetencijų įgijimą ir stiprinimą. Tai komunikavimo, pažinimo, pilietiškumo, kūrybiškumo, skaitmeninė, kultūrinė, socialinė, emocinė ir sveikos gyvensenos kompetencijos. Tokiu ugdymu yra siekiama, kad mokykloje gautas teorines žinias vaikai galėtų pritaikyti praktikoje, t. y. gyvenimiškose situacijose. Dabar susikoncentruojama į tas kompetencijas, ir jos ugdomos integruotai, pasitelkiant ugdomųjų veiklų įvairovę.
…..Patirtimi apie ugdomųjų veiklų įvairovę, dirbant pagal atnaujintą turinį, dalinosi metodinių grupių atstovai, jie kolegoms pristatė pranešimus: ,,Priešmokyklinio ugdymo programos įgyvendinimas per projektus: žaidžiu, smalsauju, kuriu, mokausi“                      (Stasė Cijunaitienė ir Renata Boguslavska, Pradinių klasių metodinė grupė),  ,,Įtraukiančios veiklos, dirbant su pradinukais“ (Rasa Jarumbauskienė ir Jolanta Jurkšaitienė, Pradinių klasių metodinė grupė), ,,Mokomės kitaip: motyvuojančios lietuvių kalbos ir literatūros pamokos“ (Violeta Kaziūnienė ir Lina Mikutytė, Kalbų metodinė grupė), ,,Užduočių kompleksiškumas, dirbant pagal atnaujintas ugdymo programas“(Tadas Šileika, Socialinių mokslų, fizinio ugdymo, dorinio ugdymo, menų ir technologijų metodinė grupė), STEAM projektas „Kriminalinio įvykio tyrimas“ (Regina Stankevičienė ir Viktoras Martyncevas, Tiksliųjų mokslų metodinė grupė), ,,Kompetencijų ugdymas neformaliajame švietime“ (Valdemar Šaveiko ir Vytautas Garšva, Socialinių mokslų, fizinio ugdymo, dorinio ugdymo, menų ir technologijų metodinė grupė), ,,Veiksmingi mokymo(si) metodai ir veiklos, ugdant mokinių kompetencijas“ (Marijana Prusakaitė-Semionova ir Violina Romeikaitė, Klasių vadovų metodinė grupė), ,,2024-2028 metų Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos strateginiai tikslai ir uždaviniai“ ( gimnazijos direktorė Violeta Dapkevičienė).
…..Džiugu, jog gimnazijos pedagogų bendruomenė tęsia gražias keitimosi gerąja darbo patirtimi tradicijas, mokytojai drąsiai dalinasi savo veiklų sėkmėmis. Pranešimuose išsakytos mintys ir idėjos visa tai tik patvirtina.
 
Gimnazijos Metodinės tarybos pirmininkė, pradinių klasių vyresnioji mokytoja                                          
Jolanta Jurkšaitienė
Skip to content