Tiksliųjų ir gamtos mokslų savaitė

…..Kovo 25 – 29 dienomis Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijoje vyko Tiksliųjų ir gamtos mokslų savaitė, kurios renginių tikslas buvo ne vien skatinti  mokinius domėtis šiais mokslais, bet ir stebėti mus supančią aplinką, mokytis taikyti įgytas žinias praktiškai, apdoroti stebėjimų ir tyrimų rezultatus bei juos pristatyti grupėse.
…..Tiksliųjų ir gamtos mokslų savaitė prasidėjo piešinių paroda apie gamtą ir matematiką artimojoje aplinkoje. Mokiniai sprendė kryžiažodžius ir matematines užduotis, atliko daug įdomių veiklų: kūrė plakatus, piešė piešinius, rašė eiles apie matematiką, biologiją, chemiją ir fiziką, dalyvavo tarpklasinėje  viktorinoje. 7-8 klasių mokiniai  dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse ,,Pinigų valdymo menas“..5-8, I–IIG klasių mokiniai dalyvavo Kahoot turnyre Žemės dienai paminėti. Viktorinos klausimai buvo sudaryti  iš matematikos, gamtos, fizikos, astronomijos  bei geografijos mokslų sričių. Aštuntokai dalyvavo edukaciniame renginyje Tuskulėnų Rimties parke. IIG klasės mokiniai vykdė projektą ,,Klasikinės biotrechnologijos“.
…..Gimnazijos bendruomenė aktyviai dalyvauja aplinkosauginėse veiklose. 6-7 klasių komanda dalyvavo ,,Žalioji odisėja 24“ atrankinėse veiklose. Jaunučių komanda ,,Mažosios varlytės – 24“ ruošė  atliekų rūšiavimo metodikos prezentacijas ir vedė pamokėles 1-7 klasių mokiniams.
…..Tiksliųjų ir gamtos mokslų savaitė netruko prabėgti ir pabirti daugybe mažų kibirkštėlių į mokinių, dalyvavusių savaitės veiklose, širdis ir protus. Mokiniams vadovavo, visos savaitės veiklas planavo ir padėjo  įgyvendinti  Tiksliųjų ir gamtos mokslų mokytojų grupė: matematikos  mokytoja Fortunata Stankevič, matematikos mokytoja metodininkė Stasė Korsakovienė, biologijos mokytoja metodininkė ir chemijos mokytoja Regina Stankevičienė, fizikos ir IT vyresnysis mokytojas Viktoras Martyncevas.
 
Tiksliųjų ir gamtos mokslų mokytojai                                Fortunata Stankevič
                                                                                                Stasė Korsakovienė
                                                                                                Viktoras Martyncevas
                                                                                                Regina Stankevičienė
Skip to content