Rid rid rid margučiai rieda

…..Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai drauge su mokytojomis kovo 18 – 29 dienomis dalyvavo keliuose  kūrybiniuose etniniuose STEAM projektuose, skirtuose Šv. Velykų šventei paminėti.
…..Kūrybinių pažintinių veiklų metu vaikai susipažino Šv.Velykų šventės tradicijomis, papročiais, ugdėsi supratimą apie šventės prasmę, sužinojo ir išmoko įvairių kiaušinių marginimo būdų, lavino savo kūrybines galias ir fantaziją Taikydami STEAM metodus, tyrinėjo, konstravo, žaismingai kūrė  velykinius darbelius.
…..Mažieji gimnazijos ugdytiniai dalyvavo virtualioje edukacijoje ,,Velykų šalis“, kurios metu klausėsi velykinių pasakėlių, dainavo daineles, sužinojo Šv. Velykų šventės istoriją, klausėsi velykinių oracijų, žaidė velykinius žaidimus ir susidraugavo Velykų šalies gyventojais.
…..Visas  dvi savaites darbštieji velykautojai noriai gamino šventinius papuošimus: margino ir puošė kiaušinius, gamino velykinius viščiukus, kiškius ir margučių vainikėlius, dėliojo ir komponavo šventines kompozicijas, daigino žolytę šventiniam Velykų stalui.
…..Kovo 28 dieną mažieji gimnazijos ugdytiniai, nešini savo  sukurtais margučiais, keliavo į aikštę šalia  Paberžės seniūnijos. Aikštėje vaikai savo darbeliais papuošė Velykų medelį ir dalyvavo šventiniame Velykiniame seniūnijos  rytmetyje. Šventės metu vaikai drauge su Velykų Zuikiu ir Vištele  smagiai šoko, dainavo ir vaišinosi saldainiais.
…..Kūrybinių veiklų metu pagamintais gražiais darbeliais mažieji papuošė  savo grupes. Dabar mūsų gimnazijoje gyvena velykinė pasaka, dovanojanti   mažiesiems akimirką džiaugsmo ir šypsenų.  
 
Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojos
Skip to content