Vasario 16-osios šventė gimnazijoje

…..Vasario 16-oji užima ypatingą vietą lietuvių tautos ir Lietuvos valstybės istorijoje.  Tai mūsų valstybės gimimo diena. Tai data, liudijanti Lietuvos laisvės ir nepriklausomybės siekius. Ši diena – mūsų vienybės, valstybingumo atkūrimo ir išsaugojimo simbolis, neatsiejamas nuo pagarbos savo tautos istorijai ir kiekvienam, kovojusiam už galimybę šiandien laisvai švęsti šį didingą įvykį. Minėdami šią dieną, mes turime pakankamai motyvų pamąstyti apie savo protėvių politinę kultūrą ir drąsą, parenkant kelią lietuvių tautai Europos žemyne bei pasaulyje.
…..Vasario 15 dieną Paberžės ,,Verdenės“ bendruomenė šventė Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Gimnazijoje vyko šventinis minėjimas. Šventė prasidėjo iškilmingu Lietuvos valstybės himno giedojimu. Visus susirinkusius į šventę pasveikino bei gražios šventės ir artėjančios šventinės dienos palinkėjo direktoriaus pavaduotoja ugdymui Marijana Prusakaitė-Semionova. Žiūrovus džiugino gimnazijos jaunųjų artistų pasirodymai, koncertavo ir patys mažiausieji ugdytiniai, ir pradinukai, ir vyresniųjų klasių mokiniai. Skambėjo dainos, vaikai sukosi šokio sūkuryje, grojo įvairiais muzikos instrumentasi. Šventinė programa, skirta Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti, baigėsi gimnazijos himno giedojimu.
…..Paminėję džiugų įvykį gimnazijoje, vykome į Glitiškių dvarą. Mūsų gimnazijos meniniai kolektyvai šiame atgimusiame dvare surengė šventinį minėjimą Glitiškių ir Paberžės bendruomenėms.
…..Tikimės, kad Vasario 16 – osios  šventė išliks kiekvieno širdyje kaip vienybės, darnos ir sąmoningumo pamoka.
…..SU GIMTADIENIU, LIETUVA!
 
Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos
Skip to content