STEAM veiklos ,,Lietuvos vėliava“

…..Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai vasario 12-14 dienomis dalyvavo STEAM  veiklose ,,Lietuvos vėliava“, kurios buvo skirtos Vasario 16-ajai pažymėti. Mūsų  ugdymo įstaiga kiekvienais metais pažymi šią svarbią dieną. Tad nuo mažens stengiamės kuo žaismingiau, suprantamiau ir įdomesnėmis formomis perteikti kiekvienam vaikui meilę savo gimtajam kraštui.
…..Prisiminę svarbiausias Lietuvos vėliavos spalvas – geltoną, žalią ir raudoną –  vaikai  ėmėsi kūrybos.
…..Ikimokyklinės grupės ugdytiniai vėliavą puošė trispalviais žaisliukais, spalvotomis širdelėmis, dėliojo trispalvę stikliniame inde. Piešė ant ledo, atliko tyrimą su spalvomis ir vandeniu, virš Lietuvos kontūrinio žemėlapio  siūlais  pynė trispalvę ,,voratinkliniu būdu“.
…..Priešmokyklinės grupės ugdytiniai atliko daugybę įdomių STEAM veiklų, kurdami Lietuvos trispalvę. Pirmiausia vaikai  savarankiškai pasigamino šventines  sages iš trispalvių juostelių. Tyrinėjo, pilstė ir maišė vandenį su spalvomis, stebėjo, kaip jos keičiasi. Kūrė ,,Trijų spalvų“ muziką, klausėsi, kaip skamba stiklo indai  su trispalvės vandeniu. Piešė ant ledo, stebėjo jo tirpsmą ir spalvų pokyčius. Kruopščiai dėliojo įspūdingas spalvoto ledo kristaliukų  dėliones – ornamentus. Kūrybingai panaudojo grupėje esančius konstruktorius – kūrė trispalves. Naudodami IKT   priemones, piešė Lietuvos vėliavą.
…..Mažieji gimnazijos ugdytiniai eksperimentavo su neįprastomis priemonėmis, kūrė trispalvius derinius, STEAM sumanytas veiklų problemas sprendė drąsiai, kūrybiškai, žaismingai.
…..Tegu meilė  Lietuvai atsiranda ir skleidžiasi paprastuose dalykuose – vaiko šypsenoje ir žaidime, dėlionėje ir piešinyje.
 
 
Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojos
Birutė Baušienė
Stanislava Cijunaitienė   
Skip to content