STEAM veikla ,,Aš kuriu Lietuvos žemėlapį“

     Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai vasario 13-15 dienomis dalyvavo STEAM  veiklose ,, Aš kuriu Lietuvos žemėlapį“, kurios buvo skirtos Vasario 16-ajai pažymėti. Mūsų  ugdymo įstaiga kiekvienais metais pažymi šią svarbią dieną. Nuo mažens stengiamės kuo žaismingiau, suprantamiau ir įdomesnėmis formomis perteikti kiekvienam vaikui meilę savo gimtajam kraštui.
     Mažųjų veiklos prasidėjo nuo linksmos ,,kelionės“ Lietuvos žemėlapiu. ,,Apsistodami“ įvairiuose miestuose, prie ežerų, upių, miškuose, žemumose, aukštumose, prisimindami, ar  yra čia buvę, domėdamiesi, kas čia yra ypatingo, mažieji keliauninkai ,,žygiavo“ prie jūros.   ,,Pajūryje“ vaikai dalyvavo virtualioje ekskursijoje po  jūrų muziejų, susipažino su Baltijos jūros gyvūnija.
     Kurdami savo Lietuvos žemėlapius, mažieji kartografai stengėsi tiksliai apvedžioti Lietuvos žemėlapio kontūrą. Darbelių puošybai vaikai naudojo įvairias priemones ir medžiagas, drąsiai ir kūrybiškai eksperimentavo, siekdami norimo rezultato.
     Apžiūrinėdami  savo sukurtų žemėlapių parodėlę, vaikai džiaugėsi savo ir draugų darbeliais, samprotavo, kodėl Lietuva tokia graži ir kodėl joje gyventi gera.
 
Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojos
Skip to content