STEAM VEIKLOS VU GAMTOS MOKSLŲ FAKULTETO GYVYBĖS MOKSLŲ CENTRE

     Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos 7 klasės mokiniai vasario 10 dieną dalyvavo VU gamtos fakulteto Gyvybės mokslų centro organizuotose STEAM veiklose.
     Mokiniai buvo supažindinti su Vilniaus universitetu ir naujuoju Jungtiniu gyvybės mokslų centru. Jiems išsamiai buvo pristatytos biologo – zoologo profesijos ir biologijos studijų programa. Mokiniai sužinojo, kad čia yra  rengiami ne tik biologijos, bet ir  ekologijos, genetikos, mikrobiologijos ir biotechnologijos, molekulinės biologijos ir neurobiofizikos bei kitų gyvybės mokslų specialistai. Centre įrengtos 24 auditorijos, 10 mokomųjų mokslinių laboratorijų, veikia 9 biotechnologijų ir molekulinės medicinos mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros centrai. Gyvybės mokslų centras bendradarbiauja su tarptautinėmis įmonėmis (Thermo FischerBayer), vykdo biomedicininių ir fizinių mokslų tyrimus ir eksperimentinę veiklą. Centre yra herbariumas, Zoologijos muziejus, Technologinis verslo inkubatorius.
     Netradicinio renginio metu mokiniai ir  patys aktyviai dalyvavo įvairiose veiklose. Zoologijos muziejuje septintokai  domėjosi įvairiomis gyvūnų grupėmis, atliko  užduotis ir atsakinėjo į klausimus, kuriuos jiems parengė  muziejaus darbuotojai. Mokiniai įtvirtino įgūdžius ir žinias apie pagrindines bestuburių ir stuburinių gyvūnų grupes: susipažino su gyvūnų įvairove, atpažino juos pagal jiems būdingus požymius. Jiems buvo pateikta trumpa istorinė muziejaus apžvalga, supažindinti  su ypatingiausiais Zoologijos muziejuje saugomais gyvūnais: didžiausiais-mažiausiais, pavojingiausiais-nuodingiausiais, gražiausiais-protingiausiais pasaulyje.
     Įgiję mokslinio pažinimo, mokėjimo mokytis kompetencijų, apsilankėme HANGAR pabėgimo kambariuose. Mokiniai, pasiskirstę į dvi grupes, žaidė komandinius išlikimo žaidimus, įgyvendino STEAM programos veiklas bei patobulino socialines komunikavimo kompetencijas.
 
Biologijos mokytoja, 7 klasės vadovė Regina Stankevičienė
Skip to content