Kelionė į veterinarijos kliniką

…..Spalio 3 d. 3 klasės mokiniai vyko į Vilniuje įsikūrusią Jeruzalės veterinarijos kliniką. Į svečius mus pakvietė čia dirbanti Igno mama Agnė. Mokiniai susipažino su veterinarijos gydytojo profesija bei apžiūrėjo patalpas, kuriose yra gydomi ir prižiūrimi gyvūnai.
…..Trečiokų kelionė po kliniką prasidėjo priimamojo apžiūros kabinete. Gydytoja Agnė išsamiai papasakojo, kaip atliekama pirminė gyvūnėlių apžiūra, kokių priemonių pirminei apžiūrai reikia ir atsakė į vaikų klausimus. Toliau vaikai apžiūrėjo rentgeno kabinetą, pamatė rentgeno aparatą ir išsiaiškino, kaip jis veikia. Kraujo tyrimo laboratorijoje stebėjo, kaip atliekamas kraujo tyrimas. Į operacinę leido tik žvilgtelėti, nes operacijai buvo ruošiamas jau užmigdytas šuo. Taip pat trečiokai išmėgino ten esančias svarstykles, sužinojo, kiek jie sveria. Apžiūrėję visas patalpas, nuėjome į poilsio kambarį. Čia, turėdami laisvą minutę, gydytojai ne tik ilsisi, bet ir klauso seminarų, mokosi, posėdžiauja. Pasivaišinę vaikai gavo užduotį, kurią puikiai atliko ir pasiliko prisiminimui.
…..Pasibaigus kelionei po kliniką, numalšinę savo smalsumą ir padėkoję gydytojai Agnei už išsamų pasakojimą apie gydytojo veterinaro atsakingą darbą, laimingi grįžome į gimnaziją.
…..
Pradinių klasių mokytoja Edita Voiničienė
Skip to content