Europos kalbų diena gimnazijoje

…..Rugsėjo 26-oji – Europos kalbų diena, kurios tikslas – suvokti kalbų mokymosi svarbą ir išskirti kalbas, kurių mokėjimas didintų daugiakalbystę ir tarpkultūrinį supratimą, stiprintų ir išsaugotų turtingą Europos kalbinę ir kultūrinę įvairovę.                                                             
…..Europos kalbų diena linksmai ir turiningai paminėta mūsų gimnazijoje. Į gimnaziją skubančius mokinius ir darbuotojus pasitiko skambanti įvairių Europos tautų muzika. Gimnazijos koridoriuje buvo eksponuojama piešinių, darbelių paroda, skirta Europos kalboms. Pirmos pamokos pradžioje klausėmės radijo laidos, kurią parengė vyresnių klasių mokiniai. Vėliau visi mokiniai drauge su mokytojais galėjo pasitikrinti savo žinias apie Europos kalbas, jų įvairovę ir kilmę, dalyvaudami Kahoot viktorinoje. Na, o galiausiai, gimnazijos bendruomenės nariai buvo vaišinami ,,Geros dienos“ obuoliais. Išsirinkus obuolį, reikėjo pasidomėti ir sužinoti, kokia Europos kalba parašytas palinkėjimas ,,Geros dienos“, įsmeigtas smeigtuku į obuolį.
…..Europos kalbų dienos paminėjimas paliko įspūdį ir dar kartą patvirtino, kad kalbų mokėjimas yra didelė vertybė. Linkime, kad noras mokytis bet kurios užsienio kalbos niekada neišblėstų, o tik stiprėtų, nes kalbų mokėjimas atveria langą į pasaulį.
…..
Skip to content