IKIMOKYKLINIO IR PRIEŠMOKYKLINIO AMŽIAUS VAIKŲ TAPTAUTINIS PROJEKTAS ,,KARTU PASKAITYKIM KNYGELĘ“

…..Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai 2022 m. sausio mėnesį dalyvavo tarptautiniame projekte ,,Kartu paskaitykim knygelę“.
…..Projekto tikslas – skatinti šalies ir užsienio lietuvių vaikų domėjimąsi lietuvių rašytojos Evelinos Daciūtės kūryba, ugdyti kūrybiškumo ir komunikavimo kompetencijas.
…..Mažieji gimnazijos ugdytiniai ,,skaitė“ dvi rašytojos ir poetės  Evelinos Daciūtės knygeles: ,,Lapė yra laimė“ ir ,,Paslapčiausia paslaptis“.
…..Skaitydami pirmąją  knygelę, vaikai  sužinojo neprastą istoriją apie Lapę ir berniuką Povilą. Laikas praleistas su knygele įkvėpė naujoms veikloms ir sumanymams. Oranžinė nuotaika pasklido grupėse, vaikai piešė laputes, žaidė ir vaidino su knygelės veikėjais, su malonumu vartė knygelę ir komentavo iliustracijas, visi pabandė ,,įbristi į dosnumo vandenyną“ ir mokėsi su daugais dalintis mandarino skiltele ir linksma šypsena. Mažiesiems projekto dalyviams reikėjo gerai pagalvoti, kad atsakytų į klausimą,  kas jiems yra Laimė. O ji kiekvienam  vaikui yra vis kitokia, įvairiaspalvė ir labai tyra. Mūsų grupėse trumpam apsygyveno laimė, kuri buvo oranžinė kaip lapė.
…..Atvertę antrąją Evelinos Daciūtės knygą ,,Paslapčiausia paslaptis“, patekome į stebuklingą poezijos pasaulį, visi drauge klausėmės  eilėraščių ir rinkome labiausiai patinkančius.  Priešmokyklinės ugdymo grupės vaikai išsirinko eilėraštį ,,Lietus“. Vaikai dalinosi įspūdžiais, pasakojo apie lietų, kūrybingai inscenizavo eilėraštį, žaisdami su debesėliais  ir  skėčiais, sukūrė linksmas debesėlių aplikacijas. Ikimokyklinio ugdymo grupės ,Bitutės“ vaikų mylimiausiais tapo eilėraštukai: ,,Pilotas“, ,,Kažkur“ ir ,,Sapnas“.  Mažieji poezijos gerbėjai konstravo lėktuvėlius, kūrė savo Kažkuriukus, keliavo geltonuoju sapnų keleliu, tačiau smagiausia buvo – Ledų šalyje…
…..Dalyvavimas šiame projekte suteikė visiems daug džiaugsmo, gerų emocijų, mokė įdėmiai klausytis ir mąstyti, skatino kurti.
…..
Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojos
Skip to content