Lietuvių kalbos savaitė

…..Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijoje sausio 24 – 28 d. vyko pradinių klasių lietuvių kalbos savaitė. Visi pradinių klasių mokiniai galėjo parodyti, kas ką geriausiai geba. Pirmoji diena buvo skirta dailiajam raštui. Visų keturių klasių mokiniai turėjo dailyraščiu perrašyti duotą teksto dalį. Gražiausia rašysena gali pasidžiaugti šie pradinių klasių mokiniai: Paulina Pūslytė, Anastasija Borunova, Gintarė Kuropatkina, Dominika Markevičiūtė, Liepa Juodėnaitė, Ingrida Bobrovska, Patrikas Masiulis ir Armand Jankovski.
…..Antroji mūsų savaitės diena buvo skirta raiškiam skaitymui. Mokiniai galėjo patys pasirinkti ištrauką ir raiškiai perskaityti. Kiekvienas skaitomas kūrinys skambėjo nuoširdžiai ir nuotaikingai.  Raiškiausiai skaito Gintarė Kuropatkina, Edvinas Jasinskij, Paulina Pūslytė,  Liepa Juodėnaitė, Mateuš Vanagel, Gabriel Jankovski, Gediminas Sevrusevičius, Austėja Juško, Evelina Jacevičiūtė ir Daimant Vasilevski.
…..Trečioji diena buvo skirta kūrybiškumo ugdymui. Pirmokai ir antrokai savo kūrybiškumą išbandė, iliustruodami pasaką ,,Batuotas katinas“. Visų pradinukų pasakų iliustracijos buvo originalios.
…..Sausio 28 d.. į gimnazijos salę pasiklausyti skambaus žodžio susirinko mokytojai, mokiniai ir visi, kurie myli poeziją. Šis konkursas – tai meilės meniniam žodžiui pavyzdys. Todėl labai džiugu, kad norinčių deklamuoti  kasmet ne mažėja, o daugėja. Konkurso dalyvius pasveikino,  padrąsino ir palinkėjo sėkmės gimnazijos direktorė Violeta Dapkevičienė.
…..Jaukioje ir draugiškoje aplinkoje mažieji skaitovai deklamavo lietuvių poetų eilėraščius. Vaikai puikiai perteikė eilėraščių nuotaiką, mintį.
…..Tarp pirmos ir antros klasės mokinių pirmą vietą iškovojo antrokas Mateuš Vanagel, antrąją – antrokė Vakarė Dervinytė, o trečioji vieta atiteko pirmokei Paulinai Pūslytei.
…..Tarp trečios ir ketvirtos klasės mokinių geriausiai pasisekė ketvirtokams, kurie iškovojo visas tris prizines vietas. Pirmoji vieta atiteko Deividui Paškevičiui, antroji – Militai Voinovskajai, o trečioji – Armandui Jankovski.
Konkurso laimėtojai buvo apdovanoti garbės raštais ir asmeniniais prizais, o visi dalyviai gavo padėkas už dalyvavimą.
…..Visos savaitės metu mokiniai labiau pagilino lietuvių kalbos žinias ir patyrė daug  gerų emocijų.
…..                     
Pradinių klasių mokytojos
Skip to content