Ilgalaikė programa „Žaidimai moko. Ankstyvojo amžiaus vaikų ugdymas žaidimais ir patyrimine veikla“

…..Vilniaus r. Paberžės „Verdenės“ gimnazijos mažiausieji ugdytiniai dalyvavo ilgalaikėje programoje ,,Žaidimai moko. Ankstyvojo amžiaus vaikų ugdymas žaidimais ir patyrimine veikla“. Programa vyko rugsėjo – gruodžio mėnesiais. Programos tikslai: lavinti ankstyvojo amžiaus vaikų kompetencijas, įtraukiant juos į aktyvią žaidybinę, patyriminę veiklą, skatinančią mąstymą ir kalbą per konkrečią patirtį, tobulinti mokytojų profesines kompetencijas, reikalingas patyriminio ugdymo metodų veiksminimui, ugdant ankstyvojo amžiaus vaikus.             
…..Patirtinis mokymasis ankstyvajame amžiuje yra svarbus, nes mokomasi veikiant. Viskas, su kuo supažindiname mažuosius veiklų metu, yra patyriminis ugdymas – eksperimentai, naujų dailės technikų išbandymas, judrieji žaidimai, šokiai ir muzikavimas. Patyriminis ugdymas akcentuoja ne žinias, o patirtį. Kuo daugiau vaikai patiria,  tuo geresni jų įgūdžiai. Norėdami suvokti dalyko esmę, vaikai turi veikti patys – išsiaiškinti, atrasti ir pažinti juos supantį pasaulį.     
…..Dalyvaudami ilgalaikėje programoje ,,Žaidimai moko. Ankstyvojo amžiaus vaikų ugdymas žaidimais ir patyrimine veikla“, ikimokyklinio ugdymo grupės ,,Bitutės“ vaikučiai kiekvieną savaitę dalyvavo naujų veiklų įgyvendinime, bandė įveikti įvairius iššūkius, pratinosi klausyti ir girdėti, mokėsi vykdyti elementarias žodines instrukcijas, sėkmingai dalyvavo grupės užsiėmimuose. Veiklų metu vaikai lavino vaizduotę, kūrybiškumą, smulkiąją motoriką, kalbą, išbandė įvairias priemones ir žaidimus. Visa tai leido tyrinėti, atrasti ir suprasti supantį pasaulį, plėtė mažųjų suvokimą apie artimąją aplinką.
…..Dalinamės įdomiausių veiklų akimirkomis ir labai džiaugiamės nuveiktais ikimokyklinukų darbais.
…..
Ikimokyklinio ugdymo mokytoja metodininkė Birutė Baušienė
Skip to content