Mažųjų kalėdinė šventė

…..Baltos, lengvos ir spindinčios snaigutės užklojo žemę, tolumoje sutilindžiavo sidabro varpeliai, praskriejo ledinės rogės, pilnos dovanų, Kalėdų Senelis skubėjo į susitikimą su Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos ugdytiniais.
…..Gruodžio 26-osios popietę vyko ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių Kalėdų renginys ,,Prie kalėdinės eglutės šoka žvėrys ir žvaigždutės“. Šventiškai išdabinta ir apšviesta gimnazijos salė klegėjo nuo vaikų šurmulio, džiaugsmo ir juoko. Šventė prasidėjo. Vaikai, visi drauge ištarę burtažodį ,,Abra kadabra din dilin, jau Kalėdos vis artyn!”, pateko į stebuklingą mišką. Staiga prasidėjo pūga, ir vaikai per didžiules pusnis keliavo pas nykštukus.
…..Pirmiausia keliauninkai sutiko muzikos nykštukę. Drauge su ja mažieji dainavo, žaidė ir net ,,virė“ sriubytę, kad sušiltų. Keliaudami toliau, vaikai sutiko miško nykštukus, kurie slėpėsi spalvotose pusnyse. Nykštukai kvietė visus susipažinti ir pažaisti. Prie eglutės suskambo linksma melodija, o mažuosius pasitiko šokio fėja, kuri nusivedė visus į kalėdinę pasaką. Linksmai pašokę, vaikai sutiko ir Snieguolę, kuri vaikštinėjo po mišką. O visai netrukus mažųjų laukė labiausiai džiuginantis šventės momentas. Visi nuščiuvo, kai išgirdo garsų Kalėdų Senelio balsą, sklindantį iš už durų. Buvo smagu matyti besišypsančius mažųjų ugdytinių veidus ir džiugesio pilnas akeles. Susitikimas su Kalėdų Seneliu buvo tarsi stebuklas: vaikai žaidė, šoko, ,,mokėsi važiuoti elniais“, įveikė ,,Varveklių“ rungtį, ieškojo stebuklingo dovanų maišo. Po linksmos ir nuotaikingos programos Kalėdų senelis įteikė vaikučiams jų svajonių dovanas.
…..Šventė baigėsi, visi renginio dalyviai skirstėsi į namus, nešdami širdyse Kalėdų paslaptį – meilę, viltį, ramybę.
…..
Šventinę programą kūrė ir vaikučius ruošė mokytojos Birutė, Irina ir Stanislava, muzikos mokytoja Elena, šokio mokytoja Violina, talkino mokytojų padėjėjos Gražina ir Inga.
Skip to content