Virtuali edukacija, skirta Lietuvių kalbos dienoms

…..Kovo 3 dieną gimnazijos 5 ir 6 klasių mokiniai nuotoliniu būdu lankėsi Lietuvių kalbos instituto Kalbos muziejuje „Lituanistikos židinys“ ir dalyvavo virtualioje edukacijoje. Nuotolinė edukacija – tai dar viena Lietuvių kalbos dienoms skirta veikla. Smalsius penktokus ir šeštokus renginio pradžioje pasitiko ir su instituto bei muziejaus veikla supažindino instituto darbuotoja Dovilė Lozovska.
…..Veiklos metu mokiniai sužinojo daug naujų ir įdomių dalykų: susipažino su įžymių kalbininkų svarbiausiais darbais, prisiminė lietuvių kalbos tarmes, sužinojo, kaip atsirado įvairūs lietuvių kalbos žodžiai, kaip buvo sudaromas Didysis lietuvių kalbos žodynas. Muziejaus edukatorė sudomino mokinius kalbos žaislais – unikaliais eksponatais, kurie padeda suvokti žodžių kilmę. „Žodžių kilmės name“ buvo nesunku išsiaiškinti, iš kur į mūsų kalbą atkeliavo žodžiai. Atidarius namo langelį su žodžiu, buvo matyti jo kilmė.
…..Dėmesį patraukė ir žaidimas „Tarmių dėlionė“. Apžiūrėję ir išbandę kalbos žaislus, mokiniai ,,pakilo“ į antrą muziejaus aukštą, kur susipažino su XX tomų „Lietuvių kalbos žodynu“. Veiklos pabaigoje mokiniai turėjo galimybę atlikti interaktyvias užduotis ir pasitikrinti savo žinias.
…..Džiugu, kad šiandienos veikla mokiniams patiko ir buvo labai prasminga. Juk vaikai ne tik praplėtė akiratį, bet ir sužinojo daug naujų ir unikalių dalykų apie lietuvių kalbą.
…..
Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos L. Mikutytė, V. Kaziūnienė
Skip to content