Projektas „Tyrinėjimo menas“

…..Kovo 1- oji septintokams buvo ypatinga. Mokiniai šiai dienai ruošėsi visą projekto „Tyrinėjimo menas“ laiką, tai tarsi įvykių kulminacija. Šiai dienai ugdytiniai turėjo paruošti video reportažus apie pasirinktą Paberžės apylinkių vietą, taip pat sugeneruoti QR kodus, kuriuos turėjo suklijuoti iš šimtų smulkių kartono detalių. Video reportažui padaryti kiekvienas mokinys turėjo sutelkti dėmesį, surinkti informaciją, nufilmuoti ir pagalvoti, kaip tai padaryti įdomiau, patraukliau, kad žiūrovui būtų smalsu aplankyti tas vietas. O QR kodui sukarpyti tikslias 1 x 1cm dydžio detales. Vienam kodui reikėjo maždaug apie 300 – 400 tokių detalių, taip pat pasidaryti tikslų pagrindą ir langelis prie langelio suklijuoti detales.
…..Ši projekto „Tyrinėjimo menas“ diena septintokams prasidėjo kaip ir kitos projekto dienos – rytine mankšta lauke (džiugu, jog kiekvieną kartą vis daugiau mokinių išdrįsta išeiti į lauką tai daryti) ir orų prognoze iš esamos vietovės.  Šį kartą dar reikėjo susirasti ir objektą lauke, kuris atspindėtų  nuotaiką ir jausmą projekte. Daiktai buvo įvairiausi: senas medis, žydinti gėlė, senas nenaudojamas šulinys, dviratis…
…..Sugrįžus namo prie kompiuterių ekranų, mokinių laukė didysis savo darbų pristatymas. Jame dalyvavo ir mokytojos iš ,,Mokytojų klubo“ drauge su kuriančia agente, aktore Viola Klimčiauskaitė. Mokiniai pristatė savo pagamintus QR kodus, svečiai juos skanavo ir žiūrėjo mokinių kurtus video. Svečiams buvo skirta užduotis – mokinių darbus įvertinti nuo vieno iki penkių balų. Peržiūrėjus visus darbus, suskaičiavus balus, paaiškėjo, kas sukūrė įdomiausius, patraukliausius, geriausius video.
…..Mokiniai buvo patenkinti savo atliktu darbu, mielai dalinosi įspūdžiais, juos kuriant. Kuriančios agentės Eglė ir Viola bei  mokytojos Violeta, Lina, Vida, Violina, Laima  džiaugėsi mokinių kūriniais ir jų įdėtu darbu. Mokinių veiklos projekte „Tyrinėjimo menas“  atėjo prie finišo. Dabar liko tik refleksijos, kurios taip pat labai svarbios, kad mokiniai galėtų įsivertinti savo pažangą ir matyti, kas pasikeitė dalyvaujant projekte.
…..
Programą ,,Tyrinėjimo menas“ įgyvendina Britų taryba ir asociacija „Kūrybinės jungtys“. Projektas yra Britų tarybos kultūrinių ryšių programos, vykdomos visose trijose Baltijos šalyse, dalis.
 
7 klasės vadovė, technologijų vyresnioji mokytoja Laima Juodėnienė
Skip to content