Pirmoji projekto ,,Tyrinėjimo menas“ įgyvendinimo sesija

…..Sausio 21 dieną gimnazijos septintokams vyko pirmoji projekto ,,Tyrinėjimo menas“ įgyvendinimo sesija. Pirmosios sesijos metu mokiniai  su šokio  mokytoja Violina Romeikaite ir kūrėja Egle Puodžiūnaite ,,keliavo“ per Lietuvos regionus ir kūrė skirtingų regionų šokių žemėlapius.
…..Nors šiuo laikotarpiu karantinas yra suvaržęs keliones net ir Lietuvoje, tačiau niekas netrukdo to padaryti virtualiu būdu, pasitelkus savo kūrybą, išmanumą ir fantaziją. Sesijos veiklų metu mokiniai pirmiausia apsilankė Dzūkijoje, kur susipažino su pagrindiniais šio regiono  šokių bruožais ir išmoko dzūkų folklorinį šokį „Sukčius“. Vėliau mokiniai ,,keliavo“ į Suvalkiją, kur mokėsi atlikti šokį „Ciceliukė Marceliukė“. Iš Suvalkijos mokiniai ,,persikėlė“ į Žemaitiją, kur mokėsi smagų šokį „Blezdingėlė“. Na, ir galiausiai, ,,apkeliavę“ visus regionus, grįžo į savąją Aukštaitiją. Savo krašte jie išmoko  visiems gerai žinomą šokį „Dirižablis“. O kad įspūdžiai nedingtų ir šokius prisimintų, mokiniai viską pasižymėjo savo kurtuose žemėlapiuose. Nusipiešę Lietuvos žemėlapį ir pažymėję skirtingus regionus, dažais ir kitomis piešimo priemonėmis kiekviename žemėlapyje mokiniai pirštais piešė ir atkartojo šoktų šokių žingsnius ir brėžinius.
…..Kūrybinių veiklų pabaigoje mokiniai apibendrino ir analizavo kiekvieno žemėlapio panašumus ir skirtumus, susipažino su tikraisiais šokių brėžiniais ir Dainų šventės šokių diena, kur pamatė, kaip šokio brėžiniai yra naudojami realybėje.
…..Šios sesijos metu mokiniai prisiminė, kad folklorinis šokis –  tai mūsų šaknys, kad šokis yra ne tik smagus, bet ir pasakoja tam tikrą istoriją.
…..Programą ,,Tyrinėjimo menas“ įgyvendina Britų taryba ir asociacija „Kūrybinės jungtys“. Projektas yra Britų tarybos kultūrinių ryšių programos, vykdomos visose trijose Baltijos šalyse, dalis.
…..
Šokio mokytoja Violina Romeikaitė
Skip to content