Tarptautinė tolerancijos diena

…..Lapkričio 15 d. gimnazijoje minėjome Tarptautinę tolerancijos dieną. Šiemet tradiciškai atsiliepėme į Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti kvietimą ir dalyvavome pilietinėje iniciatyvoje „Tolerancijos švyturys“.
…..Šių metų Tolerancijos dienos simbolis – ŠVYTURYS. Švyturio simbolis reiškia pagalbą, nes rodo kelią laivams, ieškantiems kranto, padeda neužplaukti ant seklumos. Kaip švyturys reiškia saugų kelią laivams, taip ir tolerancija žmonių santykiuose reiškia pakantumą, gebėjimą išlaikyti pagarbą, nepaisant skirtingų pažiūrų, tautybės, rasės, skirtingos religijos.
…..Minėdami Tarptautinę tolerancijos dieną, įvairių veiklų metu kalbėjome ir diskutavome tolerancijos tema, darėme įvairius kūrybinius darbelius: piešėme piešinius, plakatus, kūrėme eilėraščius. Mokiniai ruošė pristatymus klasės draugams, žiūrėjo ir aptarė filmą ,,Drugelių cirkas“, eksperimentą ,,Vertimas“, atliko testą ,,Ar esi tolerantiškas?“ Diskutuodami dar kartą įsitikinome, kad netolerancija, priešiškumas kitam ar kitokiam gali sukelti labai skaudžias pasekmes. Informacinės pateiktys, visą dieną demonstruojamos per gimnazijos koridoriuose esančius ekranus, dar kartą mums priminė, kad tolerantiški turime būti visur ir visada ir kad vienintelis kelias gyventi vieniems šalia kitų – išmokti pripažinti skirtumus.
…..
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui,
lietuvių k. ir literatūros vyresnioji mokytoja Violeta Kaziūnienė
Skip to content