Mokslo metų pradžios šventė

…..Nuaidėjęs skambutis vėl sukvietė į mokyklas mokinius, jų tėvelius ir mokytojus. Tradiciškai naujus mokslo metus Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos bendruomenė pradėjo Šv. Mišiomis Paberžės Švč. Jėzaus Širdies bažnyčioje. Po Šv. Mišių gimnazijos kieme rinkosi mokytojai, mokiniai, nešini įvairiaspalviais gėlių žiedais, ir mokinių tėvai. Šventė prasidėjo sugiedojus Lietuvos himną ir iškilmingai iškėlus trispalvę. Iškilmingai įnešta buvo ir gimnazijos vėliava.
…..Ypatingai nerimavo ir jaudinosi patys mažiausieji mokinukai – pirmokėliai, kuriuos į naują gyvenimo, žinių ir didelės atsakomybės kelią atlydėjo abiturientai. Be abejo, ir jiems – dvyliktokams – šis rugsėjis yra ypatingas, nes jis paskutinis mokykloje, tai – paskutiniai metai prieš didįjį gyvenimo skrydį.
…..Sveikindama visą bendruomenę su naujais mokslo metais, gimnazijos direktorė Violeta Dapkevičienė linkėjo naujų žinių troškimo, visus metus neblėstančios energijos, kūrybinės sėkmės bei stengtis nugalėti visus iššūkius. Mažiausiems mokinukams direktorė  įteikė kuprines, kuriose pirmokėliai rado mokymuisi reikalingų priemonių. Dovanomis pasirūpino Lietuvių švietimo draugija „Rytas“. Pirmokėliai dovanojo visiems šventinę nuotaiką, dainuodami dainą ,,Vasarėle, lik sveika!“, o dvyliktokai rimtais ir jautriais žodžiais pasveikino paskutinį rugsėjį gimnazijoje.
…..Po gražios šventės gimnazijos kieme mokytojai kvietė savo auklėtinius į klases pirmajai pamokai. Prasidėjo dar vieneri svajonių, lūkesčių ir naujų siekių kupini mokslo metai. Tegul šie mokslo metai būna dosnūs! Lai jie suteikia mums visiems pažinimo džiaugsmą, įkvėpimą naujiems darbams ir kiekvienam atveria duris į atradimų pasaulį!  
 …..
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Violeta Kaziūnienė
Skip to content