VILNIAUS RAJONO SAVIVALDYBĖS ŠVIETIMO ĮSTAIGŲ VADOVŲ KONFERENCIJA PABERŽĖS ,,VERDENĖS“ GIMNAZIJOJE

…..Visai čia pat rugsėjis. Metas, kai į švietimo įstaigas sugrįš ne tik vasaros įspūdžių įkvėpti ir kupini naujų jėgų mokiniai, bet ir kūrybingi, savo profesijai pasišventę mokytojai. Tad, prasidedant naujiesiems mokslo metams, 2019 m. rugpjūčio 28 d., Vilniaus rajono švietimo įstaigų vadovai susitiko Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijoje, kur buvo pristatytos ir aptartos svarbiausios artėjančių mokslo metų aktualijos ir prioritetai bei aptarti praėjusių mokslo metų rezultatai.
…..Konferencijos pradžioje tylos minute buvo pagerbti amžino poilsio iškeliavę kolegos. Vėliau gimnazijos direktorė Violeta Dapkevičienė pristatė garbingus svečius bei pasveikino į konferenciją atvykusius vadovus. Paberžės Švč. Jėzaus Širdies parapijos klebonas Marek Gladki palaimino visus susirinkusius, o kunigas vikaras Juzef Makut perskaitė Dievo žodžio liturgiją. Nuoširdžiai ir šiltai konferencijos dalyvius pasveikino Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst. Gerbiama merė pasidžiaugė, kad Vilniaus rajone dirba daug kompetentingų pedagogų, išleidžiančių į pasaulį jaunuolius, kurie yra visų mūsų ateitis, linkėjo sveikatos, stiprybės ir sėkmingų mokslo metų.  Kad jau netrukus prasidės mokslo metai ,,priminė“ ir nuotaikinga Paberžės ,,Verdenės“ ir Paberžės šv. Stanislavo Kostkos gimnazistų parengta meninė programa.

…..Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja  Sofija Segen visiems susirinkusiems pristatė pranešimą ,,Vilniaus rajono savivaldybės 2018-2019 m. m. švietimo apžvalga ir veiklos kryptys 2019-2020 m. m.“. 2018-2019 m. m. veiklos ataskaitą pristatė ir apie aktualijas kalbėjo Vilniaus r. Pedagoginės psichologinės tarnybos direktorius Roman Juchnevič. Su Vilniaus rajono policijos komisariato darbo aktualijomis bei informacija, apie planuojamų prevencinių renginių įgyvendinimą, supažindino Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus rajono policijos komisariato vyriausiasis tyrėjas, komisaras Stanislav Voitechovskij. Vilniaus r. savivaldybės administracijos Biudžeto planavimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Marina Symonovič pristatė ugdymo finansavimo ir mokytojų darbo apmokėjimo aktualijas. Gerąja patirtimi su konferencijos dalyviais pasidalino Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos biologijos mokytoja metodininkė Regina Stankevičienė (ji skaitė pranešimą ,,Patrauklus, kokybiškas, praktine tiriamąja veikla grįstas ugdymas, atsižvelgiant į įvairių gabumų mokinius“) bei Vilniaus r. Paberžės šv. Stanislavo Kostkos gimnazijos direktorė Jolanta Driukienė (pristatė pranešimą ,,Gamtos mokslų ugdymas kitaip“). Po konferencijos apibendrinimo ir diskusijų Vilniaus rajono švietimo įstaigų vadovai turėjo puikią galimybę susipažinti su Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos edukacinėmis erdvėmis.
…..Teodoras Ruzveltas yra pasakęs: „Vienintelė kliūtis mūsų rytdienos planams įgyvendinti gali būti šiandienės mūsų abejonės.“ Tad nebijokime kelti sau iššūkius, keiskimės patirtimi, palaikykime vieni kitus, kurkime sėkmingą partnerystę, sutelkime savo švietimo įstaigų bendruomenes naujiems darbams ir sukurta sėkme vėl dalinkimės vieni su kitais.
…..
Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Lina Mikutytė
Skip to content