EUROPOS DIENOS MINĖJIMAS

…..Gegužės 9 d. visoje Europos Sąjungoje švenčiama Europos diena. 1950 m. gegužės 9 dieną Prancūzijos užsienio reikalų ministras Robertas Šumanas paskelbė suvienytos Europos idėją. Šumano deklaracijos paskelbimas laikomas Europos Sąjungos pradžia, o gegužės 9 dieną kasmet švenčiamas Europos gimtadienis.
…..Mūsų, Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“, gimnazija jau trečius metus dalyvauja projekte ,,Mokyklos – Europos Parlamento ambasadorės“, kurio metu gilinamos žinios (istorijos ir pilietiškumo, anglų kalbos pamokų metu) apie Europos Sąjungą ir Europos Parlamentą, o gimnazijos bibliotekoje yra įsteigtas ES informacinis centras. Šiais metais mūsų gimnazija taip pat minėjo Europos dieną. Europos dienos minėjimą pradėjome radijo laida, po to didelė dalis gimnazistų dalyvavo žinių apie Europos Sąjungą konkurse „Europos egzaminas”, o vėliau 5-8 ir I-IIIG klasių mokiniai dalyvavo  ,,Kahoot“ viktorinoje ,,Ką aš žinau apie Europos sąjungą?“. Gimnazistai, pasiskirstę į komandas bei sugalvoję komandų pavadinimus, atkakliai stengėsi laimėti žaidimą. Geriausieji buvo apdovanoti prizais.  
…..Džiaugiamės, kad šią svarbią dieną buvome šventiškai nusiteikę ir laimingi, jog galime save vadinti Europos Sąjungos piliečiais. Juk taiki ir vieninga visuomenė – visos tautos laimė.
…..
Istorijos ir pilietiškumo pagrindų mokytojas Algirdas Baltuškonis
Anglų kalbos vyresnioji mokytoja Jūratė Keršulytė
Anglų kalbos vyresnioji mokytoja Lina Keršulytė
Skip to content