Mažiausiųjų gimnazijos ugdytinių Mamyčių šventė

…..Gegužės 3 dienos popietę Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijoje vyko mažiausiųjų gimnazijos ugdytinių – ikimokyklinio  ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikų – Mamyčių šventė.
…..Į salę rinkosi viešnios, grojo linksma muzika, ekrane sukosi skaidrės su vaikų veiklų gimnazijoje akimirkomis. Šventę sveikinimo žodžiu pradėjo gimnazijos direktorė Violeta Dapkevičienė. O į sceną linksmai žengę jaunieji artistai eilėraščius ir gražiausius žodžius skyrė mylimoms mamytėms.
…..Šiemet mažiausieji gimnazijos ugdytiniai mamytėms dovanojo pasakėles. Ikimokyklinio ugdymo grupės vaikučiai sekė pasakėlę ,,Auksinis grūdelis“.  Saulėtame kiemelyje gyveno vištytė su viščiukais. Jie turėjo būrį draugų – kačiuką, šuniuką, arkliuką ir du linksmus vėjukus. Vieną rytelį vištytė rado auksinį grūdelį… Priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai vaidino muzikinę pasaką ,,Stebuklinga pirštinė“. Miško gyventojai daug ir linsmai dainavo, smagiai šoko, įspūdingai vaidino. Po spektakliuko priešmokyklinukai padainavo dainelę ,,Laiškas mamai“ ir drauge su mamytėmis šoko energingąją ,,Petkevičiaus polką“.
…..Po linksmo šokio visi šventės dalyviai apžiūrėjo gimnazijos salėje pražydusius stebuklingus vėduoklių žiedus, kuriems prasiskleisti padėjo mylinčios vaikučių širdelės ir darbščios jų rankelės. Šventė tęsėsi, ir šį kartą staigmeną pateikė mamytės. Jos pristatė savo kolektyvinį  mezginį ,,Kelias į mokyklą“. Ikimokyklinio ugdymo grupės ugdytinės Tautvilės Viltės mama Justina, šilta megzta juosta apjuosusi visas salėje buvusias mamytes, palinkėjo, kad gimnazijoje visiems visada būtų taip gera ir smagu kaip pas mamą.
…..Šventė artėjo į pabaigą. Vaikučiai, padėkoję mamytėms už šypsenas ir plojimus, įteikė joms savos rankomis padarytas dovanėles.
…..
Ikimokyklinio ugdymo mokytoja metodininkė Birutė Baušienė
Priešmokyklinio ugdymo vyresniosios mokytojos – Irina Daugvilienė ir Stanislava Cijunaitienė
Skip to content