PRADINIŲ KLASIŲ MOKINIŲ PILIETINIO UGDYMO KONKURSAS „PAŽINK TĖVYNĘ IŠ ARČIAU“

…..Kovo 15 dieną  jau septintą kartą į Vilniaus rajono Paberžės „Verdenės“ gimnaziją rinkosi pradinių klasių mokiniai ir jų mokytojai iš Vilniaus rajono gimnazijų į tradicinį pilietinio ugdymo konkursą ,,Pažink Tėvynę iš arčiau“.  Šio konkurso tikslas – skatinti mokinius pažinti gimtojo krašto kultūrą, ugdyti pilietiškumą ir kūrybiškumą, puoselėti papročius ir tradicijas.  Konkurso dalyvius pasveikino, padrąsino ir sėkmės palinkėjo Paberžės „Verdenės“ gimnazijos direktorė Violeta Dapkevičienė.  
…..Kaip ir kiekvienais metais konkurse varžėsi 2-4 klasių mokiniai. Be to, komandos  atsivežė savo mažųjų draugų gražiausius piešinukus apie Tėvynę. Šių metų konkurse reikėjo įveikti keturias komandines užduotis: atsakyti į klausimus iš Lietuvos istorijos, įsimintinų  datų, papročių ir tradicijų, parodyti sumanumą, atpažįstant daiktus iš ,,Laiko skrynios“, paaiškinti patarlę, atpažinti tarmę, įvardinti Lietuvai nusipelniusius žmones.  Konkurso naujovė – namų darbai – paruošti pristatymą apie Lietuvą. O komandų kapitonai varžėsi žaidime ,,TAIP ir NE“.  
…..Konkurso metu mokiniai turėjo ne tik puikią galimybę pademonstruoti savo žinias ir gebėjimus, bet ir gerai praleisti laiką. Visi konkurso ,,Pažink Tėvynę iš arčiau“ dalyviai buvo apdovanoti  Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos direktoriaus garbės raštais ir padėkomis bei Kredito unijos ,,Saulėgrąža“ įsteigtais prizais.
…..
Konkurso organizatorės
Vilniaus rajono Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Rasa Jarumbauskienė ir  pradinio ugdymo vyresnioji mokytoja Rima Vaitonienė
Skip to content