Vėjo medžioklė

…..Vilniaus rajono Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai dalyvauja taptautiniame ikimokyklinio amžiaus vaikų pažintiniame meniniame projekte ,,Vėjo darbai“. Projektas gimnazijoje vykdomas nuo kovo 8 iki balandžio 6 dienos. Mažieji gimnazijos ugdytiniai dalyvauja įvairiose veiklose, kurios padeda susipažinti su gamtos reiškiniu vėju ir skatina domėtis jo darbais. Vaikai drauge su mokytojomis atlieka įvairius bandymus, dalyvauja meninėse ir judriosiose veiklose, rengia kritinį mąstymą ugdančias diskusijas apie vėjo naudą ir žalą.
…..Linksmai klegantis, margaspalvis vaikų būrys ankstų kovo 21 dienos rytą pasklido po Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos žaidimų aikštelę. Vėjyje plaikstėsi vėjo gaudyklės, balionai, pripūstos guminės pirštinės, aukštai danguje pakibo ir pleveno aitvaras, suskambo vėjo varpeliai. Prasidėjo linksmoji vėjo medžioklė. Pirmiausia vaikai įrengė vėjo malūnėlių pievelę – jėgainę. Mažieji  stebėjo ir džiaugėsi malūnėlių dūzgimu, mokėsi pagauti ir nukreipti vėją į besisukančius sparnelius. Antroji užduotis buvo skirta oreivystės mylėtojams – mokėmės skraidinti ir valdyti aitvarą, kuris taip ir taikėsi įskristi į gimnazijos sodo obelis. Trečioji  mažųjų tyrinėtojų užduotis – lenktyniaujant su vėju, nučiuožti nuo kalniuko ir pasisukti linksmojoje ,,Vėjukų“ karuselėje. Tikrų medžiotojų laukė ketvirtoji užduotis – reikėjo vėjo gaudykle pagauti vėją ir priversti gaudyklę kilti ir skristi. Penktoji užduotis buvo praktinė – tiriamoji. Teko skalbti skareles ir jas išdžiaustyti vėjyje, stebėjome, ar jos greitai išdžiūsta. Penktasis žaidimas buvo skirtas grožio gerbėjams – vaikai matavosi linksmojo vėjo skrybėlaitę. O jis išdykėlis taip ir taikėsi ją nupūsti. Paskutinioji medžioklės užduotis buvo šventinis   saliutas. Viens, du, trys – įvairiaspalvių balionų debesis pakilo ir nuskriejo virš ginmazijos žaidimų aikštelės.
…..Linksmoji medžioklė baigėsi, vėjas buvo pagautas ir įdarbintas, o mažieji medžiotojai  – tyrinėtojai, kupini gerų emocijų ir naujų žinių,  skubėjo į grupes.
…..
Ikimokyklinio ugdymo mokytoja Birutė Baušienė,
Priešmokyklinio ugdymo mokytojos – Irina Daugvilienė ir Stanislava Cijunaitienė
Skip to content