,,Mokytojų klubo“ veikla

…..Mokinių žiemos atostogų metu, vasario 21-22 dienomis, vėl susitikome ,,Mokytojų klube“, kur drauge su  projekto „Tyrinėjimo menas: partnerystės kuriančioms mokykloms“ kūrybos agente Julija Mažuoliene tęsėme darbą.
…..Šių dviejų sesijų metu kalbėjome apie kritinį mąstymą, nagrinėjome kritinio mąstymo elementus. Juk kritiškai mąstyti – tai priimti idėjas ir ieškoti jų prasmės, žiūrėti į jas šiek tiek skeptiškai,  lyginti  su  priešingais  požiūriais,  kurti  įtikinamas  sistemas  joms  pagrįsti  ir remtis šiomis struktūromis. Tad, dirbdami grupėse, atlikome įvairias užduotis, kur reikėjo taikyti keletą kritinio mąstymo elementų (savivoką, gilųjį klausinėjimą, eksperimentavimą ir kt.). Taip pat patys kūrėme užduotis – situacijas, kurias, praktikuodami kritinio mąstymo įgūdžius, turėjome atlikti.
…..Apibendrindami visų praėjusių ,,Mokytojų klubo“ sesijų darbą, pasidžiaugėme jau realiai matomu rezultatu – pagerėjo bendravimas ir bendradarbiavimas, tapome drąsesni, atviresni, pastebime savo asmeninį augimą, gebame teorines žinias pritaikyti praktiškai.
…..Projektą „Tyrinėjimo menas: partnerystės kuriančioms mokykloms“ įgyvendina Britų taryba ir asociacija „Kūrybinės jungtys“, bendradarbiaudama su Ugdymo plėtotės centru. Projektas yra Britų tarybos kultūrinių ryšių programos, vykdomos visose trijose Baltijos šalyse, dalis.
#Kūrybinės jungtys #Tyrinėjimo menas
 
Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Lina Mikutytė
Skip to content