Vasario 16-oji – Lietuvos Valstybės atkūrimo šventė

…..Vasario 15 d. Paberžės „Verdenės“ gimnazijoje vyko netradicinė ugdymo diena, skirta Lietuvos Valstybės atkūrimo 101-osioms metinėms paminėti. Visi gimnazijos mokiniai ir mokytojai šventė Vasario 16-ąją išradingai ir kūrybingai.
…..Ši diena gimnazijoje buvo netradicinė ugdymo diena, skirta Vasario 16-ajai. Jau pirmos pamokos metu dalis mokinių Skanėstų kepyklėlėje gamino skanumynus, kuriuos ruošė vaišėms po finalinio Kūrybinių dirbtuvių pasirodymo. Kiti gimnazistai gilinosi į Lietuvos istoriją, žiūrėdami Vytauto V. Landsbergio kurtą dokumentinį filmą „Trispalvis“. Po filmo peržiūros jaunuoliai diskutavo apie partizanų kovą už Lietuvos laisvę bei parengė trispalvį pristatymą. Dar viena mokinių grupė kūrė Lietuvos istorijos stalo žaidimą, kurį žaisdami galėtų ne tik smagiai mokytis, bet ir pakartoti datas ir sąvokas bei jau išmoktus dalykus apie svarbiausias Lietuvos valstybės asmenybes. Lietuvių poezijos mylėtojai rinkosi draugėn ir kūrė poetines kompozicijas, skaitydami ne tik lietuvių poetų eiles, bet ir IG klasės mokinio Edgaro Jurkšaičio kurtus eilėraščius apie Lietuvą. Taip pat ir dainingieji gimnazijos mokiniai būrėsi muzikos kabinete ir mokėsi dainų,   kurios sujaudino ir didelio, ir mažo širdis. Žinoma, ir pradinių klasių mokiniai neatsiliko nuo vyresniųjų savo draugų. Jie kūrė Lietuvos trispalvės motyvais puoštas sages, kurias vėliau įteikė gimnazijos mokytojams, o kiti, mėgstantys keliauti mokiniai, kūrė Lietuvos pristatymus, kad kiekvienas, atvykęs iš svetur, galėtų pamatyti, kokia graži yra mūsų gimtoji šalis Lietuva.
…..Visą bendrą „Verdenės“ gimnazijos mokinių ir mokytojų darbą vainikavo Kūrybinių dirbtuvių finalinis pasirodymas, kurio metu gimnazijos direktorė Violeta Dapkevičienė nustebino įdomiais faktais apie Vasario 16-ąją. Šventės pabaigoje mokiniai ir mokytojai dalinosi savo patirtimi, atradimais bei naujomis žiniomis apie Lietuvą, džiaugėsi kūrybiniais talentais ir skanavo mokinių iškeptus skanėstus.
…..Su Vasario 16-ąja – Lietuvos Valstybės atkūrimo švente!
…..
Istorijos ir pilietiškumo pagrindų mokytojas Algirdas Baltuškonis
 
Skip to content