Integruota veikla Glitiškių dvare

…..Šiandien, vasario 6 dieną, Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijoje toliau vyko  projekto ,,Tyrinėjimo menas: partnerystės kuriančioms mokykloms“ veiklos. 6 klasės mokiniams vyko integruota lietuvių kalbos ir literatūros ir anglų kalbos pamoka ,,Lietuvių ir anglų poezija, lyrinio subjekto suradimas, jo asmeninių savybių raiška eilėraštyje“. Ši integruota veikla vyko ne gimnazijoje, o Glitiškių dvare.
…..Išvažiuojamosios sesijos uždavinys – analizuoti anglų ir lietuvių poeziją, išskirti lyrinio subjekto asmenines savybes. Sukurti eilėraštį, pasitekliant savo asmenines savybes, gebėjimus, pavaizduoti save lyrinio subjekto vaidmenyje. Sukurtą eilėraštį iliustruoti karikatūromis ar kita pasirinkta forma.         
…..6 klasės mokinė Aneta Kerulytė padeklamavo Juozo Erlicko eilėraščius ,,Kai skauda dantys“ ir ,,Laikas“, o mokiniai, dirbdami grupėse, analizavo šiuos eilėraščius – nustatė, kas yra lyrinis subjektas, bei apibūdino, kokiomis savybėmis jis pasižymi. Vėliau, supažinę su eilėraščio struktūra bei pagrindiniais dalykais, kurie  svarbūs,  kuriant eilėraštį, mokiniai, susiskirstę poromis, ieškojo salėje  paslėptų vokų (vokuose buvo sudėti žodžiai lietuvių ir anglų kalbomis). Pora, suradusi voką, turėjo sukurti eilėraštį (kurdami turėjo panaudoti bent dešimt žodžių, rastų voke), jį užsirašyti ant didelio lapo ir pristatyti klasės draugams. Šeštokai sukūrė tris eilėraščius anglų kalba ir du – lietuvių kalba.
…..Paskutinė užduotis vyko lauke,  priešais dvarą esančiame parke. Mokiniai turėjo  pavaizduoti savo sukurtus eilėraščius. Vieni lipdė sniego skulptūras, kiti –  tapė dažais ant sniego.
…..Šios integruotos veiklos metu mokiniai ugdėsi XXI a. gebėjimus – lyderystę, asmeninį augimą, iniciatyvumą, kritinį mąstymą.
…..
Refleksijos metu išsakyti mokinių atsiliepimai apie integruotą veiklą:
,,Labai patiko komandinis darbas“;
,,Patiko kurti eilėraščius“;
,,Patiko, kad pamokos vyko ne gimnazijoje“;
,,Labai patiko piešti ant sniego“;
,,Patiko lipdyti sniego skulptūras“;
,,Patiko žaidimai, buvo labai įdomu“.
#Kūrybinės jungtys#Tyrinėjimo menas
…..
Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Lina Mikutytė
Skip to content