PASLAPTINGAS VILNIAUS KRAŠTAS

…..Šaltą ir žvarbų sausio 29 dienos rytą Vilniaus r.  Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos ikimokyklinukai  išvyko į savo pirmąją ekskursiją.  Mažieji gimnazijos ugdytiniai dalyvauja Vilniaus rajono švietimo įstaigų projekte ,,Paslaptingas Vilniaus  Kraštas –  Legendos, Padavimai, Pasakojimai“. Kadangi palanki įstaigos geografinė ir kultūrinė  padėtis  sudaro sąlygas jau ikimokylinio amžiaus vaikams pažinti įžymias Vilniaus rajono vietas, kultūrą, tradicijas, gamtą, todėl nutarėme aplankyti ir plačiau susipažinti su gražiomis Paberžės apylinėmis.   
…..Kelionė prasidėjo  Paberžės centre, kur išklausėme  trumpą pasakojimą apie miestelio įkūrimą,  apžiūrėjome Paberžės  herbą.
…..Iš Paberžės centro mokyklinis autobusiukas apsnigtais laukais mažuosius vežė  Pikeliškių link. Linksmas vaikų būrys keliavo per Pikeliškių  dvaro senąjį parką, prie ežero. Apžiūrėjome dvaro pastatą, užlipome į dvaro terasą, apžvelgėme ežerą, klausėmės trumpos istorijos.
…..Trečia stotelė – Anavilis. Iš tolo apžiūrėjome Anavilio dvarą, sužinojome legendą apie Aną ir Vilį.
…..Ikimokyklinukų pirmoji ekskursija  baigėsi Glitiškėse. Sustojome prie dvaro rūmų, klausėmės istorijos. Aplankėme senąjį ąžuolą, kuris yra pats aukščiausias Lietuvoje, o senumu nenusileidžia garsiajam Stelmužės ąžuolui. Visi drauge apkabinome ąžuolą ir ,,pajutome“ jo stiprybę.
…..Mažieji keliautojai, kupini įspūdžių, grįžo į gimnaziją. Džiugu, kad, dalyvaudami ekskursijoje po Paberžės apylinkes, vaikai susipažino su  savo krašto istorija, ugdėsi pagarbą ir meilę gimtinei.
…..
Ikimokyklinio ugdymo mokytoja Birutė Baušienė
Ikimokyklinio ugdymo mokytoja Stanislava Cijunaitienė
Skip to content